Karate turnir Banjaluka 2014: Hercegovac osvojio najviše medalja

Objavljeno: 6. 10. 2014 u 16:33h

Karate klub Hercegovac iz Bileće sa osvojenih 15 zlatnih, 12 srebrnih i 11 bronzanih medalja bio je najuspješniji klub na 11. internacionalnom turniru “Banjaluka 2014” održanom u dvorani “Borik”.

karate

Takmičari Tigra iz Teslića zauzeli su drugo mjesto sa ukupno 21 osvojenom medaljom (7, 5, 9), dok su treći bili karatisti Slavije iz Istočnog Sarajeva (6, 2, 8).

Najbolji pojedinac u muškoj konkurenciji bio je takmičar Hercegovca Aleksandar Kozijak koji je došao do tri zlatne i jedne srebrne medalje. Kod dama najbolja je bila karatistkinja Grahova Duška Šipka koje je imala dva zlata i srebro. Na turniru koji je organizovao KK Šesnaesta takmičilo se više od 550 karatista iz 29 klubova. Viđene su odlične borbe. Treba napomenuti da rezultati domaćina turnira nisu učestvovali u generalnom plasmanu.

“Takmičenje je bilo na vrhunskom nivou. Karatisti su pokazali veliki talenat i znanje. Nije bila nijedna prijava ekipa niti povreda nekog takmičara, što je najbitnije. U klubu su zadovoljni kako je sve proteklo i što nije bilo nikakvih problema”, kazao je trener Šesnaeste Sanjin Šakić.

Miloš Lale iz Slavije bio je najbolji u seniorskoj kategoriji, a za prvo mjesto dobio je novčanu nagradu od 300 maraka. Drugi je završio Nikola Poluga iz Drine Višegrad, a treći je takmičar Slavije Milan Beribaka. Tokom turnira održan je tromeč nacija, a najbolja je bila Republika Srpska ispred Srbije i Rumunije. Na ovom turniru trebalo je da učestvuju i takmičari iz FBiH, ali zbog Bajrama nisu doputovali u Banjaluku.

“Čestitali smo našim sportskim rivalima iz FBiH i poželjeli im sve najbolje za praznik. Nadamo se da će doći naredne godine. Zahvalio bih svima koji su uzeli učešće u organizaciji turnira”, dodao je Šakić.

Jubilej kluba

Tokom ovog turnira karate klub Šesnaesta proslavio je i 20 godina postojanja i rada. Klub je za to vrijeme ostvario velike uspjehe i vrijedne rezultate. Na svečanoj proslavi klub je uručio zahvalnice svima koji su pomogli razvoj kluba, kao i bivšim i sadašnjim funkcionerima i takmičarima. Zahvalnicu za doprinos i razvoj kluba i karate sporta dobio je i list “Glas Srpske”.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/karate-turnir-banjaluka-2014-hercegovac-osvojio-najvise-medalja/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])