Odbojkaši Borca bez dvorane

Objavljeno: 11. 9. 2014 u 11:33h

Aktuelni šampion Republike Srpske, Odbojkaški klub Borac dvadesetak dana prije početka Premijer ligi BiH još uvijek ne zna u kojoj će banjalučkoj dvorani igrati predstojeće sezone.

odb borac

Banjalučani bi 4. ili 5. oktobra trebalo da startuju u prvenstvu na domaćem terenu protiv Ilijaša. Imaju termine u dvorani “Borik”, ali još ne mogu da treniraju tamo jer nema uslova za postavljanje nosača mreže, pa rade u “Obilićevu” koji ne ispunjava uslove za Premijer ligu.

“Borik” nema ni mreže, a ni stubova koji je drže. Nedavno je tek raspisan konkurs za nabavku tih stvari i još je neizvjesno kada će to biti. Pored toga za treninge smo dobili neke kasne termine oko 23 časa, ali nema smisla da idemo tamo dok ne bude sve spremno. U situaciji smo da ćemo svega sedam do deset dana prije početka lige prvi put ući u novu dvoranu i faktički bićemo gosti na domaćem terenu jer je nećemo ništa bolje poznavati dvoranu od ekipa koje nam dolaze”, kazao je trener Boraca Saša Rednić.

On smatra da bi najbolje rješenje bilo da treniraju i igraju u dvorani studentskog kampusa gdje radi i ženska ekipa BL Volej, međutim tamo nema slobodnih termina.

“U kampusu je sve popunjeno. Prednost imaju ekipe koje u svom imenu imaju prefiks “studentski”. Smatramo da bismo sa BL Volejom mogli zajedno da organizujemo utakmice Premijer lige, da se igraju jedan za drugom jer bismo tako smanjili troškove. Pokušali smo da zamijenimo naše termine iz dvorane “Borik” ili “Obilićevo” sa nekom ekipom koja trenira u kampusu, ali za sada nema ništa od toga”, dodao je Rednić.

On je istakao da igrači vrijedno treniraju, ali da neizvjesnost oko dvorane sigurno utiče i na njih. Rednić je istakao da su još na kraju prošle sezone dobili obećanja od grada da će im pomoći.

“Naša ekipa je na ledu i jedina koja u gradu nema dvoranu gdje može trenirati i igrati. Grad nam je obećao uplatiti sredstva za rezultate od prošle godine, ali ni do toga još nije došlo”, zaključio je Rendić.

Utakmice

Uprkos svim problemima odbojkaši Borca žele da što spremnije dočekaju početak prvenstva. U ponedjeljak će u prijateljskoj utakmici dočekati Mladost iz Zagreba, ali nije poznato gdje će igrati meč. Nakon toga od 19. do 21. septembra učestvovaće na memorijalnom turniru “Zagrebački odobojkaški velikani” sa ekipama Mladost, Karlovac i Čapljina. Biće to odlična prilika za Borac da odmjeri snage sa jakim ekipama i da se novi igrači što bolje uigraju.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/odbojkasi-borca-bez-dvorane/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])