Čelendžer Banjaluka 2014: Troicki izbacio Mektića

Objavljeno: 10. 9. 2014 u 10:54h

Prva zvijezda 13. po redu ATP čelendžera u Banjaluci, srpski teniser Viktor Troicki ostvario je pobjedu u prvom kolu protiv Hrvata Nikole Mektića rezultatom 6:4, 7:5 poslije jednog časa i 24 minuta igre.

troicki

Nekada 12. teniser svijeta u drugom kolu za protivnika će imati Belgijanca Artura de Grefa, koji je na startu takmičenja pobijedio Marka Đokovića.

“Svaki prvi meč na turniru je težak, ipak odigrao sam dovoljno dobro da pobedim. U prvom setu sam imao priliku da i ranije napravim brejk, ali sam propustio nekoliko šansi. Zadovoljan sam, idemo dalje, moj naredni protivnik je Belgijanac Artur de Gref. Ne poznajem ga dovoljno, ne znam kako igra, ali svakako želim da pobedim i mnogo toga će zavisiti od mog izdanja. Igraću meč po meč i pokušaću da ostvarim što bolji rezultat na turniru”, izjavio je Troicki.

Boris Pašanski i Peđa Krstin bili su uspješni u prvom kolu. Pašanski je nadigrao Aldina Šetkića iz BiH, dok je Krstin bio bolji od Hrvata Antonija Sančića.

“Prvi set sam odigrao dosta dobro i dobio sa 6:1, mada smo obojica bili stisnuti, jer igramo prvi put jedan protiv drugoga, a znamo se dosta godina, pa je to uticalo na ishod meča. On je bio nervozniji u drugom setu i pri rezultatu 4:4 napravio sam brejk i stigao do pobjede. Sada me očekuje susret sa Andreasom Hajderom Maurerom i čini mi se da s njim imam skor 3:3. Posljednji put igrali smo prošle godine i slavio sam u tom meču, pa očekujem novi trijumf pred domaćom publikom. On nije najsjajniji momak na terenu i zna da napravi incident”, izjavio je Pašanski i pohvalio organizaciju turnira.

“Za čelendžer turnir je odlično organizovan i mi iz Srbije se osećamo kao kod kuće, što nam je velika prednost, a publika je sjajna. Teren nije u najboljem stanju, jer ima mesta gde je mekši, mada je to zbog čestih kiša poslednjih dana”, kazao je Pašanski.

Srpski teniser najavio je pohod među 300 najboljih igrača ove godine.

“Zbog povrede stopala imao sam pauzu od šest meseci, tako da mi treba vremena da se vratim. Startovao sam sa 600. pozicije i sada sam oko 400, a ovom pobjedom sam oko 370. mesta na ATP listi. Ovo smatram uspehom i do kraja godine se nadam da ću biti među 250, da bih mogao da igram kvalifikacije za grend slem. Posle toga nemam šta da branim i nadam se da ću stići do 150. mesta”, istakao je Pašanski.

Prvi nosilac Slovenac Blaž Rola bio je bolji od Dine Marcana, koji je u glavni žrijeb ušao kao “srećni gubitnik”, pošto se Tijago Monteiro nije pojavio u Banjaluci. U drugom kolu igraće protiv Rubnena Ramireza Idalga. Prošlogodišnji šampion takođe Slovenac Aljaž Bedene takođe je bio uspješan i nadigrao je Valerija Rudnjeva, a naredni rival biće mu Nils Langer.

Rezultati

U mečevima prvog kola, koji su se igrali juče, postignuti su sljedeći rezultati: Viktor Troicki – Nikola Mektić 6:4, 7:5, Blaž Rola – Dino Marcan 6:4, 2:6, 6:2, Alaž Bedene – Valerij Rudnjev 6:4, 3:6, 6:2, Bastijan Trinker – Filip Horanski 6:7 (5), 3:6, Čejs Bahanan – Glab Saharov 3:6, 0:6, Ruben Ramirez Idalgo – Artem Smirnov 6:1, 3:6, 6:2, Nils Langer – Janik Maden 6:4, 6:7 (6), 6:4, Aldin Šetkić – Boris Pašanski 2:6, 4:6, Antonio Sančić – Peđa Krstin 3:6, 4:6, Jaroslav Pospišil – Marko Tepavac 6:2, 7:6 (5), Tristan Lamasan – Andres Hajder Maurer 2:6, 3:6, Aslan Karacev – Adrijan Sikora 6:2, 6:4,

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/celendzer-banjaluka-2014-troicki-izbacio-mektica/||claudebot