ATP čelendžer u Banjaluka: Hanesku otkazao u posljednji čas

Objavljeno: 8. 9. 2014 u 09:31h

Mečevi prvog kola ATP čelendžera “Banjaluka 2014” igraju se danas na terenima TK Mladost, a u žrijebu se nije našao nekada 26. teniser planete Rumun Viktor Hanesku.

hanesku

Pobjednik ovog turnira 2012. godine otkazao je u posljednji čas dolazak u Banjaluku.

“Pred svaki turnir dođe do otkaza zbog Dejvis kupa ili iz nekih drugih razloga. Žao mi je što Hanesku nije došao, ne znam iz kojih razloga, ali bez obzira na sve, publika će imati šta da vidi”, rekao je direktor turnira Milan Radaković.

On je naglasio da je 13. izdanje ovog turnira jedno od najjačih do sada.

“Već u prvom kolu ima dosta zanimljivih mečeva. Derbi prvog kola, po meni, igraće reprezentativac BiH Aldin Šetkić i Srbin Boris Pašanski, očekujem i interesantan meč između Viktora Troickog i Hrvata Nikole Mektića”, rekao je Radaković.

Prvi nosilac na turniru je 87. teniser svijeta Slovenac Blaž Rola, koji je učestvovao na ovogodišnjem US openu, a drugi “kosturaš” je 95. teniser na ATP listi Španac Albert Ramos Vinolas.

Turnir u Banjaluci igra se za nagradni fond od 64.000 evra, a pobjedniku će pripasti 9.200 evra, te 100 ATP bodova. Titulu pobjednika iz prošle godine braniće Slovenac Aljaž Bedene, koji će u prvom kolu snage odmjeriti sa Rusom Valerijem Rudnjevim.

Ispali domaći

Četiri domaća tenisera, koji su dobili vajld karte za učešće u kvalifikacijama, Aleksa Milojica, Ivan Ranđelović, Goran Radanović i Đorđe Ilić, ispali su već u prvom kolu. U glavni žrijeb plasirali su se Nijemac Janik Maden, Antonio Sančić i Slovak Filip Horanski. Posljednji meč kvalifikacija sinoć su igrali Francuz Glem Sakarov i Rus Jevgeni Karlovski.

Troicki

Nekada 12. teniser svijeta Viktor Troicki, koji se poslije jednogodišnje suspenzije polako probija u svjetski vrh, juče je stigao u Banjaluku. Već na prvom treningu na terenima u parku “Mladen Stojanović” okupio se veliki broj gledalaca, pogotovo djece. Zbog velike zainteresovanosti javnosti organizator turnira odlučio je da za danas u 12 časova sazove pres-konferenciju na kojoj će se Troicki obratiti medijima.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/atp-celendzer-u-banjaluka-hanesku-otkazao-u-posljednji-cas/||claudebot