Troicki i Rola najveće zvijezde ATP čelendžera u Banjaluci

Objavljeno: 27. 8. 2014 u 13:52h

Slovenac Blaž Rola, 88. igrač na ATP listi, biće prvi nosilac na teniskom čelendžeru u Banjaluci koji će od 6. do 14. septembra biti održan na terenima TK Mladost.

rola

Ovo je juče u Banjaluci potvrdio direktor turnira Milan Radaković. Rola (23) ove godine napravio je veliki skok pošto je sezonu počeo sa 184. pozicije, a u prvom kolu US opena izgubio je poslije pet setova od Fernanda Verdaska.

“Turnir je ove godine vrlo jak. Drugi nosilac je Španac Alberto Ramos Vinolas, a od poznatijih tenisera tu su još branilac titule iz prošle godine Slovenac Aljaž Bedene i pobjednik iz 2012. godine Rumun Viktor Hanesku, Austrijanac Andreas Hajder Maurer i drugi”, rekao je Radaković.

Međutim, najveće ime 13. po redu turnira u Banjaluci svakako će biti bivši svjetski “broj 12” Viktor Troicki, koji je dobio vajld kartu organizatora turnira.

“Želimo da pomognemo Troickom da poslije suspenzije ubrza povratak ka 100 najboljih na svijetu. On je 2005. u Banjaluci igrao finale i baš ovaj turnir mu je predstavljao odskočnu dasku u karijeri. Pored njega, pozivnicu je dobio i mladi Nikola Milojević iz Srbije, koji ove sezone bilježi dobre rezultate, a imena još dva tenisera koji će dobiti pozivnice saopštićemo u idućih nekoliko dana”, rekao je Radaković.

Ukupan nagradni fond turnira iznosi 64.000 evra, pobjedniku će pripasti 9.200 evra i 100 ATP bodova. Generalni sponzori turnira su kompanije “Lanako” i “m:tel”, a podršku su dali i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, te Ministarstvo porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske i grad Banjaluka.

Program

Kvalifikacije turnira počinju 6. septembra, a četiri najbolja tenisera izboriće nastup u glavnom žrijebu. U ponedjeljak, 8. septembra, na programu je prvo kolo u kojem će se naći 32 tenisera.

Vanjoci

Za turnir je prijavljen i najodaniji teniser banjalučkog čelendžera Italijan Simone Vanjoci, koji je propustio samo prvo izdanje ovog turnira, a potom 11 puta igrao u Banjaluci. Pošto trenutno nema renking koji mu garantuje glavni žrijeb, nalazi se među zamjenama, a ostaje da se vidi da li će još jednom doći u grad na Vrbasu.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/troicki-i-rola-najvece-zvijezde-atp-celendzera-u-banjaluci/||claudebot