Incidenti na košarkaškom derbiju Krajine!

Objavljeno: 8. 12. 2014 u 15:00h

Navijači Prijedora “Alkohol Bojsi” utrčali na parket dvorane “Mladost” i prekinuli derbi Krajine sa banjalučkim Borcem. Utakmica nastavljena poslije pražnjenja tribine s domaćim pristalicama poslije 20 minuta.

borac

Banjalučki Borac upisao je prvi poraz u šampionatu Republike Srpske i istovremeno ostao bez daljeg takmičenja u Kupu RS nakon što je izgubio od Prijedora u šestom kolu rezultatom 84:79 (18:15, 20:23, 25:16, 21:25).

Derbi Krajine su obilježili incidenti u trećoj četvrtini, kad je pri rezultatu 47:42 napravljen faul nad košarkašem Borca Aleksandrom Ivetićem.

Trener Prijedorčana Danilo Palalić burno je reagovao na tu sudijsku odluku Branislava Vrankovića, koji mu je dodatno dosudio tehničku grešku.

Nakon toga na parket su utrčale pristalice domaćina tzv. “Alkohol Bojsi”, pa je meč prekinut, prenio je portal “Borac-sport”!

Na zahtjev delegata Zlatka Dojčinovića, domaći navijači su napustili dvoranu “Mladost” i poslije 20 minuta pauze utakmica je nastavljena.

Do kraja derbija nije bilo većih incidenata, ako izuzmemo da su pojedinci iz Prijedora s vremena na vrijeme bacali sitne predmete na parket.

Najefikasniji u prijedorskom timu bio je Nemanja Bilanović sa 22 poena, a odličnu partiju pružio je takođe i Goran Bogićević sa 15 pogodaka. U ekipi Drage Karalića istakao seMilan Davidović sa 25 koševa, kapiten Srđan Lončar je ubacio 16, a Marko Blaz pogodak manje, ali sve izvan linije 6.75 metara.

“Od samog starta smo loše odgovorili na partiju Nemanje Bilanovića, odnosno njegovu napadačku igru po širini, sa čime smo imali problema do kraja utakmice. Zaostajali smo deset poena za rivalom, kasnije smo uhvatili priključak, međutim lošim odlukama u fazi odbrane dozvolili smo Prijedoru da ponovo stekne četiri poena prednosti. Ušli smo kasnije u penal-završnicu, u kojoj se pojavila prilika nakon jednog promašenog slobodnog bacanja Prijedorčana da izjednačimo, međutim loše smo odreagovali u napadu, olako smo ga prokockali i Prijedor je stigao do pobjede. Nas već u petak čeka sljedeća utakmica, derbi sa Radnikom u kojem moramo da trijumfujemo kako bismo se zadržali u samom vrhu”, rekao je trener Borca poslije meča.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/incidenti-na-kosarkaskom-derbiju-krajine/||claudebot