Aleksandar Cvijanović na čelu Košarkaškog saveza grada Banjaluke

Objavljeno: 29. 12. 2013 u 10:37h

Novi predsjednik Košarkaškog saveza grada Banjaluka je Aleksandar Cvijanović, odlučeno je na Izbornoj skupštini ovog tijela.

 cvijanovic

Predsjednik ŽKK Mladi Krajišnik na ovoj funkciji naslijedio je Zorana Novakovića, a izabrani su i članovi Upravnog odbora. Pored Cvijanovića to je Miroslav Dojčinović (OKK Borac), a četiri člana izabrana su na osnovu kriterijuma rangiranja klubova u radu sa mlađim kategorijama u protekle četiri godine – Ognjen Mihajlović (Ruki), Saša Krejić (Šampion Alf om), Goran Simović (Basket 2000), Sreto Aničić (ŽKK Borac). Sedmi član UO je predstavnik grada Dragan Mirić.

– Kao i prethodne četiri godine imamo dva glavna cilja. Prvi je operativne prirode, da predstavljamo sponu između košarkaških klubova i grada, registracije, a drugi mnogo važniji je unapređenje košarke. To se posebno odnosi na omasovljenje, a u protekle četiri godine uradili smo mnogo na tom planu. I dalje ćemo nastojati da animiramo djecu da se bave igrom pod obručima – rekao je generalni sekretar KS grada Dragan Vuković.

Jedan od glavnih zadataka Saveza je poboljšanje uslova u kojima rade košarkaški klubovi i škole košarke.

– Možda trenutno nije realno, ali velika nam je želja da Banjaluka dobije košarkašku dvoranu u kojoj bi djeca na prelazu iz mlađih selekcija u juniorske i seniorske imali optimalne uslove za rad. Poštujemo rad škola košarke, ali one zbog ograničenog budžeta mogu da se bave samo mlađim uzrastima. Ne želimo da nam se talenti gube i da odlaze u druge klubove. Iako situacija u OKK Borac i ŽKK Mladi Krajišnik trenutno nije dobra, smatramo da samo na ovaj način, dva kluba mogu da se vrate na stazu uspjeha – zaključio je Vuković.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/kosarka/aleksandar-cvijanovic-na-celu-kosarkaskog-saveza-grada-banjaluke/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])