Borac: Trijumfalno na zimsku pauzu

Objavljeno: 21. 11. 2014 u 15:13h

U odličnoj atmosferi, fudbaleri Borca u subotu od 16 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci, u posljednjem jesenjem kolu Premijer lige BiH dočekuju Velež iz Mostara.

dd

Vijest da su Borcu vraćeni bodovi, obradovala je sve u taboru crveno-plavih.

Stoga će meč posljednjeg, 15. kola prvog dijela sezone protiv mostarskog Veleža biti dočekan u vedroj atmosferi.

“Ostao nam je još meč sa Veležom, čvrstom ekipom koja vrlo dobro igra u gostima. S obzirom da su nam bodovi vraćeni, ostali smo u zajedničkoj borbi za sami vrh tabele i sigurno nas ne čeka lagana utakmica”, poručio je kormilar Borca.

Često su Banjalučani nastupali nekompletni tokom jeseni, a tako će biti i sada.

“Imamo probleme jer zbog kartona neće igrati Ivan Kostić i Miloš Žeravica. Međutim, ubijeđen sam da će moji igrači dati sve od sebe, kako bismo napravili dobar rezultat. To je moguće jedino ako svi igrači daju maksimum. Nadam se da ćemo disciplinovanom igrom nadoknaditi izostanak Kostića i Žeravice, da ćemo savladati Velež i tako zaokružiti, po meni, veoma dobru polusezonu”, istakao je Marinović.

Dodatni stimulans biće i odluka FIFA da Borcu vrati tri ranije oduzeta boda.

“Sigurno je da će povratak bodova stimulisati sve nas i da ćemo uz naše vjerne navijače, koji su uvijek bili naš 12. igrač, maksimalnim angažovanjem savladati Velež, što je u ovom trenutku najbitnije. Uz sve kalkulacije, uvijek su nam nekako nedostajala ta tri boda. Pokušali smo da ih nadoknadimo, imali smo šansu, ponajprije u Gradačcu, pa u Zvorniku, ali nismo uspjeli. Sada su nam ti bodovi vraćeni i opet smo u borbi za izlazak u Evropu. Liga je izjednačena, svako svakog može pobijediti i ukoliko savladamo tim iz Mostara, bili bismo prezadovoljni prvim dijelom sezone”, naglasio je trener Banjalučana.

Borac je u prvih 14 kola sakupio 24 boda. Uspjeh ili ne?

“Sačekajmo kraj utakmice sa Veležom, pa ćemo podvući crtu. Po meni su i ova 24 boda uspjeh. Imali smo težak raspored na našem terenu, pratili su nas problemi prilikom formiranja ekipe, ali kako je vrijeme prolazilo, poslije prve reprezentativne pauze smo konsolidovali redove, napravili seriju utakmica bez poraza i moramo biti zadovoljni. Nadam se da ćemo na najljepši način okončati polusezonu”, rekao je Marinović uoči duela sa Mostarcima.

Veteran na golu Borca Asmir Avdukić vjeruje da će Borac trijumfalno otići na zimsku pauzu.

“Očekuje nas kvalitetan protivnik, ali i težak teren. Nadam se da će i vraćanje bodova biti dodatni stimulans za ekipu. Nastojaćemo da pružimo borbenu igru koja nas je krasila tokom cijele polusezone. Zalaganjem svih 90 minuta, vjerujem da možemo savladati Velež i priključiti se ekipama koje se bore za mjesto u Evropi. Pozivam sve naše navijače da zajedno pokušamo doći do pobjede i ostvariti plasman koji Borac zaslužuje”, istakao je prvi čuvar mreže Borca Asmir Avdukić.

Borac i Velež do sada su u Premijer ligi BiH odigrali 16 mečeva. Za nijansu su uspješniji “rođeni”, koji su slavili šest puta, dok su se u pet navrata radovali fudbaleri Borca, uz isto toliko remija. Banjalučani su daleko uspješniji na Gradskom stadionu, gdje su na osam mečeva upisali pet pobjeda i tri remija (gol razlika 14:3).

Susret na Gradskom stadionu na programu je u subotu od 16 časova, a pravdu na ovom meču dijeliće Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva.

PAROVI 15. KOLA PREMIJER LIGE BIH:

Subota:

MOSTAR: Zrinjski – Široki Brijeg (13 časova),
VELIKA OBARSKA: Radnik – Olimpik (13),
GRADAČAC: Zvijezda Gradačac – Mladost (13),
BANJALUKA: Borac – Velež (16),

Nedjelja:
ISTOČNO SARAJEVO: Slavija – Drina (13),
SARAJEVO: Željezničar – Čelik (13),
VITEZ: Vitez – Travnik (13),
TUZLA: Sloboda – Sarajevo (13).

TABELA: Široki Brijeg 33, Zrinjski 30, Sarajevo 29, Olimpik 27, Željezničar 27, Borac 24, Velež 23, Slavija 16, Drina 14, Čelik 14, Travnik 14, Vitez 13, Sloboda 12, Zvijezda Gradačac 10, Radnik 9, Mladost 9.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borac-trijumfalno-na-zimsku-pauzu/||claudebot