Faruk Hadžibegić: “Da sam vlast, ‘zmajevi’ bi igrali u Banjaluci”

Objavljeno: 20. 11. 2014 u 11:07h

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić jedan je od kandidata za nasljednika Safeta Sušića, koji bi pristao da ponovo sjedne na klupu “zmajeva”.

far

Iako će komisija Fudbalskog saveza BiH do 1. decembra potvrditi zvanični spisak kandidata za novog selektora “zmajeva”, Hadžibegić je u razgovoru za “Nezavisne novine” već potvrdio da bi pristao da naslijedi popularnog Papeta.

“Ako se neko odluči da sam ja profil za selektora, vrlo rado bih pristao. Naravno, ukoliko se sve dogovorimo”, rekao je Hadžibegić, koji je već bio selektor BiH 1999. godine.

Tada je naslijedio Džemaludina Mušovića ali se tada kratko zadržao na klupi, tačnije od marta do oktobra. Umjesto njega imenovan je Mišo Smajlović.

Prema Hadžibegićevim riječima, ukoliko dobije povjerenje, jedna od odluka bi bila da Edin Džeko, Vedad Ibišević, Asmir Begović i ostali “zmajevi” zaigraju i na banjalučkom Gradskom stadionu.

“Da sam vlast, naredio bih da se igra na svim stadionima u BiH. Svi smo mi Bosnohercegovci koje god da smo vjere. Sve treba poštovati, ali nas ne treba dijeliti. Neki su napravili dobar biznis od podjele. Želim da reprezentacija igra na svim stadionima gdje je to moguće. Banjaluci, Mostaru, Zenici, Sarajevu, Trebinju…”, naglasio je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i defanzivac Sarajeva.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/faruk-hadzibegic-da-sam-vlast-zmajevi-bi-igrali-u-banjaluci/||claudebot