Borac: U Gradačac po bod(ove)

Objavljeno: 31. 10. 2014 u 14:29h

Banjalučki Borac u 13. kolu Premijer lige BiH gostovaće u Gradačcu, gdje će na “Banja Ilidži” pokušati da prekine neugodnu tradiciju i prvi put slavi na stadionu rivala, Zvijezde Gradačac (subota, 13:30 časova).

fkb

Borac iz Banjaluke do sada je protiv Zvijezde Gradačac odigrao šest prvenstvenih i jedan duel Kupa BiH na stadionu “Banja Ilidža” i nikada nije slavio! Gradačački crveno-bijeli četiri puta su se radovali, dok u tri navrata nije bilo pobjednika (gol razlika 2:8).

Neugodnu tradiciju u Gradačcu, Banjalučani će pokušati da prekinu u subotu, kada će od 13:30 časova igrati duel 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U isto vrijeme, tim Vinka Marinovića nastojaće da nastavi drugu tradiciju, jer će u Gradačcu osmu prvenstvenu utakmicu u nizu bez poraza, a ukupno jedanaestu u svim takmičenjima.

“Seriju uspješnih rezultata želimo da nastavimo i u duelu sa Zvijezdom. Tim iz Gradačca je u donjem dijelu tabele i kada je igrački kvalitet u pitanju, on je na našoj strani. Ipak, oni imaju blagu prednost zbog domaćeg terena, ali naša ekipa će u Gradačcu pokušati da odigra onako kako je igrala u svim dosadašnjim utakmicama u gostima – borbeno, odgovorno i sa pobjedničkim mentalitetom. Idemo na pobjedu, ali i neriješen rezultat bio bi uspjeh za našu ekipu”, rekao je pomoćni trener Borca Stojan Malbašić na pres konferenciji uoči puta u Gradačac.

Duel na “Banja Ilidži” propustiće Miloš Žeravica. Vezni fudbaler Borca u prošlom kolu protiv Slobode zaradio je treću javnu opomenu u prvenstvu, pa će morati na hlađenje. Takođe, Petar Ilić nije u potpunosti spreman i stručni štab uoči meča odlučiće da li će srbijanski napadač biti u sastavu.

“Vjerovatno će neko od mlađih domaćih igrača da zamijeni suspendovanog Žeravicu. Da li će to biti Stefan Savić ili Fedor Predragović, odlučićemo pred početak utakmice”, poručio je Marinovićev asistent.

Malbašić je svjestan da bi dobar teren na stadionu “Banja Ilidža” mogao da bude odlučujući faktor.

“Igraćemo na kontru i polukontru i pokušati iskoristiti ‘moranje’ igrača Zvijezde. Poznato je da je teren u Gradačcu odličan, gdje naša ekipa može da odigra kvalitetno, tako da se nadamo da možemo doći do trijumfa”, dodao je Malbašić.

Joco Stokić bio je čovjek odluke u duelu sa Slobodom (1:0). Najbolji strijelac Borca ove sezone nastojaće da u Gradačcu popravi svoj golgeterski učinak, koji za sada iznosi pet pogodaka.

“Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Ne zbog činjenice što Zvijezda ima veći kvalitet od nas, nego zbog njihove trenutne situacije. Tim iz Gradačca još nema niti jednu pobjedu i sigurno će njihovi igrači biti veoma motivisani. Ipak, mi smo navikli da igramo takve utakmice, mislim da smo kvalitetnija ekipa i očekujem povoljan rezultat i nastavak serije bez poraza”, naglasio je napadač crveno-plavih.

Duel Zvijezde Gradačac i Borca sudiće sarajevski arbitar Irfan Peljto, a pomagaće mu Haris Baković, takođe iz Sarajeva, te Dobojlija Željko Marić.

Parovi 13. kola

Subota:

ISTOČNO SARAJEVO: Slavija – Olimpik (13:30),
BIJELJINA: Radnik – Travnik (13:30),
VITEZ: Vitez – Mladost (13:30),
TUZLA: Sloboda – Velež (13:30),
GRADAČAC: Zvijezda Gradačac – Borac (13:30),
MOSTAR: Zrinjski – Čelik (16:30),

Nedjelja:

SARAJEVO: Željezničar – Sarajevo (13:30),
ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Drina (16:30).

TABELA: Široki Brijeg 27, Zrinjski 26, Željezničar 26, Olimpik 24, Sarajevo 23, Borac 20 (-3)*, Velež 19, Slavija 16, Drina 13, Travnik 12, Sloboda 11, Čelik 10, Vitez 10, Radnik 8, Zvijezda Gradačac 7, Mladost 6.

*Borcu oduzeta tri boda

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borac-u-gradacac-po-bodove/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])