Krajiški derbi za četvrtfinale Kupa BiH

Objavljeno: 22. 10. 2014 u 14:20h

Sa prednošću od 1:0 iz prvog meča, fudbaleri Borca dočekuju Rudar Prijedor u revanšu osmine finala Kupa BiH, koji će se igrati danas od 15 časova na Gradskom stadionu.

borac

Ovo će biti treća utakmica ova dva rivala u kratkom periodu i obje ekipe imaju po jednu minimalnu pobjedu. Pored prvog meča Kupa BiH, igrali su u osmini finala Kupa Republike Srpske, gdje su “rudari” bili bolji sa 1:0. Banjalučani žele pobjedu pred svojim navijačima i prolaz među osam najboljih ekipa u najmasovnijem takmičenju. Trener Borca Vinko Marinović neće moći da računa na najjači sastav zbog suspenzija, ali i zbog virusa.

“Imamo dobar rezultat iz prvog meča i u boljoj smo poziciji. Probleme nam pravi virus koji je posljednjih dana zahvatio neke naše igrače. Na prehladu su se žalili Ivan Kostić, Vladan Grujić i Mladen Žižović. Takođe, Uglješa Radinović i Nebojša Runić imaju crvene kartone i oni ne mogu igrati. Vidjećemo nakon posljednjeg treninga kakvo je stanje sa svim igračima i ko će sve igrati. Planiram da izvedem jaku postavu jer želimo da prođemo dalje”, kazao je Marinović.

Ekipa Rudara ulogu favorita prepušta domaćinima. U ovaj meč ulaze rasterećeni jer su proteklog vikenda slavili u derbiju Prve lige Republike Srpske protiv Leotara u Trebinju. “Rudari” nemaju većih kadrovskih problema i jedino se Nemanja Pekija požalio na povredu, pa je neizvjesno hoće li igrati u duelu krajiških rivala.

“Sigurno je da su Banjalučani apsolutni favoriti. Bilo bi tako i da nisu u prvom meču u Omarskoj slavili jer su u odličnoj formi. To potvrđuje i njihova odlična serija u Premijer ligi. Igraćemo sa kombinovanim timom, ali bolje prilike, posebno za mlade igrače, da se dokazuju nema od ovog susreta sa ekipom čije je ime dobro znano i na prostorima bivše države. To nas sve obavezuje da odigramo što bolje i dostojno se suprotstavimo velikom rivalu”, rekao je trener Rudara Darko Nestorović.

Sve utakmice

Pored krajiškog derbija, danas se igraju i ostale revanš utakmice osmine finale Kupa BiH. Svi mečevi počinju u 15 časova, a sastaju se: Željezničar – Široki Brijeg (prvi meč 0:2), Mladost (VO) – Metalege (0:0), Zvijezda – Mladost (DK) (1:0), Zrinjski – Sloga (Lj) (3:2), Travnik – Sarajevo (0:4), Čelik – Olimpik (0:4), Vitez – Velež (0:2).

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/krajiski-derbi-za-cetvrtfinale-kupa-bih/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])