Borac: Proradiće inat!

Objavljeno: 17. 10. 2014 u 14:43h

Poslije oduzimanja tri boda Borcu, pomoćni trener Banjalučana Zoran Dragišić i fudbaler Uglješa Radinović složni u ocjeni da je cijeli slučaj poremetio tim, ali da će im on biti dodatni motiv u Vitezu.

b1

Iza crveno-plavih je burna reprezentativna pauza.

Poslije dolaska Crvene zvezde i eliminacije iz Kupa Republike Srpske od prijedorskog Rudara, uslijedio je šok – Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine je po preporuci FIFA oduzela tri boda “Velikanu iz Platonove” zbog neizmirenih obaveza prema bivšem igraču Perici Stančeskom.

“Svi u klubu smo razočarani zbog gubitka bodova iako smo zbog njih smo izginuli na terenu. Ali šta je tu je, vjerujem da će u nama da proradi inat i da ćemo u svim narednim utakmicama dati ne 100 već 150 odsto da nadoknadimo taj gubitak”, izjavio je fudbaler Banjalučana uglješa Radinović.

Pomoćni trener “Velikana iz Platonove” Zoran Dragišić je istakao da za gubitak bodova nije kriva sadašnja garnitura Uprave banjalučkog tima.

“Nama su oduzeti bodovi koje smo zasluženo osvojili. Za ovo nije krivo sadašnje rukovodstvo i odgovorno tvrdim da se od mog povratka u banjalučki klub, tačnije od 16. juna 2014. godine nikome ne duguje ništa. Uredno se isplaćuju plate, premije, stanarine i hranarine svima. Od igrača do radne zajednice, sad imamo zaista vrhunske uslove, a za sve što se dešavalo ranije nisam kompetentan da dajem neke ocjene”, rekao je pomoćnik Vinka Marinovića, čije je izlaganje potvrdio i mladi Radinović.

Ali, crveno-plavi nemaju vremena da se bave tim stvarima jer im već u subotu predstoji gostovanje Vitezu u okviru 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

“Vitez može da bude prekretnica za dalji tok prvenstva jer smo vezali četiri pobjede poslije nešto lošijeg starta i ovaj meč će nam ukoliko zabilježimo pobjedu biti zvijezda vodilja da završimo jesenji dio u samom vrhu. Znamo da će nam biti jako teško jer Vitez nije isti tim kao onaj s početka šampionata jer imaju novog trenera – Antu Mišu, koji je bivši igrač Borca i Hajduka i čovjek koji ima respektabilno fudbalsko ime. Njima je dobro došla pauza i vjerujem da će biti neizvjestan meč”,dodao je Dragišić i napomenuo da Banjalučani imaju i kadrovskih problema.

b2

“Mi nismo kompletni… Ivan Kostić, koji je u posljednje vrijeme jedan od naših boljih fudbalera je bolestan, ima herpes i sigurno neće trenirati u narednih desetak dana. Takođe upitni za nastup su i kapiten Vladan Grujić i Petar Ilić nisu radili punim kapacitetom jer imaju povrede preponskog dijela i naš ljekarski tim će kasnije odlučiti hoće li moći da se stave na raspolaganje treneru Vinku Marinoviću. Sigurno neće moći da igra Nebojša Runjić zbog crvenog kartona”.

Radinović je istakao da je cilj u subotu na viteškom Gradskom stadionu osvajanje sva tri boda iako je svjestan da to neće biti nimalo lako protiv Viteza.

“Imaju novog trenera i publiku na svojoj strani, ali mi vjerujemo u sebe i ukoliko damo maksimum možemo da zabilježimo pobjedu. Agresivnost i kompaktnost koja nas je krasila u posljednje vrijeme treba da bude na visokom nivou i i vjerujem da tri boda neće izostati”, podvukao je Radinović.

Parovi 11. kola

Subota (15 h)

OLIMPIK – DRINA

VITEZ – BORAC

RADNIK – MLADOST

SLOBODA – ZVIJEZDA

ZRINJSKI – SARAJEVO (16 h)

U nedjelju (15 h)

ŠIROKI BRIJEG – ČELIK

SLAVIJA -TRAVNIK

ŽELJEZNIČAR – VELEŽ

TABELA: Široki Brijeg 23, Zrinjski 22, Željezničar 20, Olimpik 20, Sarajevo 19, Borac * 16, Velež 16, Slavija 13, Drina 12, Sloboda 10, Travnik (-1) 9, Vitez 9, Čelik 7, Mladost 6, Radnik 5, Zvijezda Gradačac 5.

*Borcu su oduzeta tri boda

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borac-proradice-inat/||claudebot