FK Borac: Šok i nevjerica, ali bićemo još jači!

Objavljeno: 16. 10. 2014 u 15:00h

Banjalučani u saopštenju reagovali na činjenicu da su Borcu u četvrtak oduzeta tri boda zbog neizmirenih obaveza bivšem igraču Perici Stančeskom.

borac dres

Na mejl redakcije Monda stiglo je saopštenje “Velikana iz Platonove” povodom “slučaja Stančeski”, koje prenosimo u cjelosti.

“Odluka Takmičarske komisije FS BiH da se Borcu oduzmu tri boda zatekla je i šokirala rukovodstvo kluba, stručni štab i igrače. Nedopustivo je da odluka Takmičarske komisije bude prvo objavljena na pojedinim portalima i u federalnim medijima, a da prethodno nije stigla na adresu našeg kluba. To dovoljno govori o neodgovornosti članova Takmičarske komisije i nadležnih u FS BiH, ali i o njihovom ‘naslađivanju’ zbog ovog što se dogodilo Borcu. Sadašnje rukovodstvo FK Borac na naslijedilo od rukovodstva kluba koje je bilo aktuelno 2010. godine brojne neizmirene obaveze i presude prema bivšim igračima i u vrlo kratkom roku je riješilo blizu 40 takvih slučajeva, čime je omogućilo normalno funkcionisanje i stabilnost u radu na svim nivoima. Jedan od takvih slučajeva je i dug (4.750 KM) prema bivšem igraču Perici Stančeskom, koji je u cjelosti izmiren, kao i kazna (1.000 CHF) zbog neplaćanja istog u predviđenom roku. Na žalost, prema odluci FIFA, za zakašnjenje, jer je neophodna papirologija nedostajala u Borčevoj arhivi i sadašnja Uprava kluba nije ni znala za ‘slučaj Stančeski’.

Sami se pitamo do kada će ovakve stvari izvirati iz ladica i ugrožavati normalno funkiconisanje kluba!

Koristimo priliku da pozovemo sve one koji su FK Borac godinama dovodili u ovakve pozicije da ukoliko ima još ovakvih slučajeva, da ih objelodane kako bi se pristupilo rješavanju istih.

Ovo samo potvrđuje da sistem funkionisanja klubova i fudbalskih saveza na svim nivoima ne štima jer se ovakve stvari ne bi dešavale, odnosno o njima ne bi raspravljala i odlučivala Svjetska fudbalska asocijacija.

I pored svega ovoga FK Borac niko neće zaustaviti na putu oporavka, stabilizacije i daljeg napretka, kao ni što boljeg plasmana u Premijer ligi BiH. Iz ovih problema možemo izaći samo jači, što ćemo potvrditi igrama na terenu u nastavku sezone”, navodi se u saopštenju FK Borac, koje je potpisao predsjednik kluba Draško Ilić.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/fk-borac-sok-i-nevjerica-ali-bicemo-jos-jaci/||claudebot