Borac i Zvezda za Srpsku i Srbiju

Objavljeno: 10. 10. 2014 u 12:29h

“Znamo koliko imamo navijača u Banjaluci i Republici Srpskoj i pokušaćemo danas da im se prikažemo u najljepšem svjetlu. Već smo igrali u Trebinju, bilo je stvarno lijepo, a znam da će tako biti i danas.”

br

Istakao je ovo ponajbolji fudbaler Crvene zvezde Darko Lazović po dolasku u Banjaluku, gdje će on i klupski drugovi danas od 17 časova odmjeriti snage sa Borcem.

“Za nas je velika čast što smo došli u Banjaluku i Republiku Srpsku. Borac je veliki klub, a meč će nam poslužiti i kao odlična provjera pred “vječiti” derbi koji je na programu idućeg vikenda”, rekao je trener Crvene zvezde Nenad Lalatović.

Zbog obaveza u reprezentativnim selekcijama, Lalatović je u Banjaluku doveo 17 fudbalera. To su: Damir Kahriman, Marko Trkulja, Nikola Mijailović, Bogdan Planić, Stefan Đorđević, Predrag Đorđević, Nikola Antić, Goran Gogić, Miloš Bosančić, Mihailo Ristić, Vukan Savićević, Darko Lazović, Aleksandar Katai, Nenad Gavrić, Đorđe Despotović, Lazar Đurović i Vladimir Stupić.

U taboru Borca takođe se raduju utakmici, pogotovo što će biti oproštajni za dugogodišnjeg kapitena Draška Žarića.

“Sa Borcem sam osvojio sve što se može u BiH, igrao na evropskoj sceni i ostvario sve fudbalske snove. Drago mi je što ću oprostiti u meču sa ovako velikim rivalom i nadam se da će sve proteći u najboljem redu”, istakao je Žarić.

Trener Banjalučana Vinko Marinović vjeruje da će Borac biti dobar domaćin bivšem prvaku Evrope.

“Rezultat u ovom susretu je u drugom planu, najvažnije je da stadion bude pun i da se niko ne povrijedi. Ova utakmica biće fudbalski spektakl u kome želimo da se pokažemo u pravom svjetlu i da budemo dobri domaćini nekadašnjem prvaku Evrope i svijeta”, naglasio je trener Banjalučana Vinko Marinović, koji je četiri godine nosio dres Crvene zvezde i bio strijelac prvog gola u evropskim klupskim takmičenjima za Beograđane poslije ukidanja sankcija Jugoslaviji.

Kapiten “crveno-plavih” Vladan Grujić, takođe je nosio dres Beograđana, a danas očekuje sjajan ambijent.

“Crvena zvezda ima veliki broj navijača ne samo u Banjaluci i okolini, već i u cijeloj Republici Srpskoj. Zato vjerujem da će sve ulaznice biti rasprodate, a mi ćemo pokušati da se što bolji suprotstavimo najvećem srpskom klubu sa onu stranu Drine”, rekao je Grujić.

Mečevi

Dva najveća srpska kluba sa onu i ovu stranu Drine posljednji susret u Banjaluci odigrali su 4. septembra 2006. godine, kada su Beograđani Borcu čestitali 80. rođendan. “Crveno-bijeli” su golovima Trajkovića u četvrtom, Đokića u 32, Ailtona u 36. i 39, te Raškovića u 81. minutu slavili sa 5:1, a jedini pogodak za Borac postigao je Savić u 64. minutu.

Poslije toga susreli su se još jednom i to u Beogradu, kada je 20. februara 2011. na “Marakani” domaćin slavio sa 2:1. Borac je poveo u 26. minutu golom Maletića, a potom su Borha u 68. i Evandro u 71. minutu zatresli mrežu “crveno-plavih”. Ovaj meč ostao je upamćen i po tome što je na klupi Crvene zvezde kao trener debitovao Robert Prosinečki.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borac-i-zvezda-za-srpsku-i-srbiju/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])