Gol Jovića za minimalac Borca

Objavljeno: 2. 10. 2014 u 15:18h

Fudbaleri Borca pobijedili su Rudar Prijedor minimalnim rezultatom 1:0 u prvom meču osmine finala Kupa BiH.

gol borca

Prvo poluvrijeme proteklo je u ravnopravnoj igri u kojoj su Prijedorčani imali više loptu u svom posjedu, ali su gosti bili konkretniji. U 16. minutu “crveno-plavi” tražili su penal kada je Dalibor Kozić startovao na Mihajla Savanovića, ali je sudija Predrag Stankić samo odmahnuo rukom. Stefan Savić je u 28. minutu šutirao glavom, ali je Kozić bio na mjestu, baš kao i pred kraj prvog dijela kada je zaustavio pokušaj Aleksandara Malbašića. Savić je u prvom minutu sudijske nadoknade dubinskom loptom pronašao Tonija Jovića, koji je matirao nemoćnog Kozića. Bivši napadač Rijeke ponovo je odlično zamijenio Jocu Stokića, kao i prošlog vikenda kada je bio junak prvenstvene pobjede Borca protiv Radnika. Na samom početku drugog poluvremena “crveno-plavi” mogli su udvostručiti prednost kada je poslije centaršuta Siniše Dujakovića sa desne strane pokretljivi Malbašić neometan sa 12-13 metara loptu poslao preko gola.

Čuvajući snagu za prvenstveni duel sa Željezničarom idućeg vikenda izabranici Vinka Marinovića nisu mnogo žurili u napad i kontrolisali su sredinu terena, ali im se to zamalo osvetilo u finišu susreta kada su Prijedorčani u dva navrata ozbiljno zaprijetili. Prvo je Aco Đokić u 82. minutu sa oko 26 metara šutirao pod samu prečku, a Branislav Ružić krajnjim naporom izbacio loptu u korner. Tri minuta kasnije Đokić je izveo slobodan udarac sa desne strane u visini šesnaesterca, a Siniša Radija pokušao glavom, ali Ružić je još jednom dobro intervenisao.

Ovo je samo prva od tri utakmice ova dva rivala u budućem periodu. Tako će iduće sedmice, tačnije 7. oktobra, ponovo u Omarskoj ukrstiti snage u osmini finala Kupa Srpske, dok će revanš osmine finala Kupa BiH igrati 22. oktobra u Banjaluci. Drugi klub iz RS, koji igra u Kupu BiH, Mladost iz Velike Obarske remizirala je bez golova sa Metalegeom u Jajcu.

Rezultati

U ostalim susretima osmine finala postignuti su sljedeći rezultati: Metalege – Mladost (VO) 0:0, Mladost Doboj Kakanj – Zvijezda 0:1, Olimpik – Čelik 4:0, Velež – Vitez 2:0, Sloga – Zrinjski 2:3. Sinoć su igrali Sarajevo – Travnik, Široki Brijeg – Željezničar.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/gol-jovica-za-minimalac-borca/||claudebot