Rudar uvertira za Željezničar

Objavljeno: 1. 10. 2014 u 10:53h

Najzanimljiviji susret osmine finala Kupa BiH biće odigran u Omarskoj gdje će danas od 15 časova u prvoj utakmici ove faze takmičenja snage odmjeriti dva kluba iz Republike Srpske, Rudar Prijedor i banjalučki Borac.

borac rudar

U redovima “crveno-plavih” žele da ove sezone što dalje doguraju u najmasovnijem takmičenju i pred dvomeč sa “rudarima” ništa ne prepuštaju slučaju.

“Objektivno smo u ovom trenutku kvalitetniji od Prijedorčana, ali kup utakmice su često znale da donesu iznenađujuće rezultate, zato moramo biti oprezni”, naglasio je šef stručnog štaba Banjalučana Vinko Marinović.

Po svemu sudeći klub iz Platonove u ovom susretu neće biti u kompletnom sastavu.

“U nedjelju nas očekuje derbi desetog kola Premijer lige BiH u kome ćemo ugostiti Željezničar. To je za nas veoma važan meč tako da ću najvjerovatnije u Omarskoj odmoriti nekoliko iskusnijih igrača. Naravno, oni će biti na spisku putnika, a pred samu utakmicu vidjećemo ko će na teren. Vjerujem da se to neće odraziti na rezultat, jer eventualni kiks imamo vremena da popravimo u revanš susretu 22. oktobra”, dodao je Marinović.

I Prijedorčani su kao i Borac u prvenstvu vezali tri pobjede i pred ovaj susret vjeruju da mogu na pleća položiti velikog rivala. S obzirom da je “rudarima” sa Sane borba za bodove prioritet šef stručnog štaba Darko Nestorović najavio je da će izvesti kombinovani tim, kako bi neke igrače odmorio pred gostovanje za vikend, novogradskoj Slobodi.

“Ova utakmica nam dolazi u nezgodnom trenutku. Iako ćemo biti nekompletni ulazimo u nju, kao i u svaku drugu, sa željom da pružimo maksimum i da postignemo dobar rezultat. Zato vjerujem da će svi igrači koji dobiju šansu znati da je iskoriste na najbolji mogući način. Očekujemo dobru atmosferu i korektnu igru. Jedini problem bi, uz svo uvažavanje domaćina iz Omarske, koji su nam u svemu bili na usluzi prilikom organizacije dosadašnjih mečeva, mogao da predstavlja nešto lošiji teren”, naglasio je kormilar “rudara” Darko Nestorović, koji je dodao da će u nastavku Prve lige Republike Srpske njegov tim domaće utakmice igrati na stadionu u Ljubiji.

Parovi

U prvim utakmicama osmine finala Kupa BiH danas se sastaju: OMARSKA: Rudar Prijedor – Borac (Banjaluka) (15 časova), JAJCE: Metalege – Mladost (Velika Obarska) (15), KAKANj: Mladost Doboj Kakanj – Zvijezda (Gradačac) (15), SARAJEVO: Olimpik – Čelik (Zenica) (15), MOSTAR: Velež – Vitez (15), ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Željezničar (Sarajevo) (16.30), SARAJEVO: Sarajevo – Travnik (17). Igrano juče: LjUBUŠKI: Sloga – Zrinjski (Mostar) 2:3 Revanš susreti na rasporedu su 22. oktobra.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/rudar-uvertira-za-zeljeznicar/||claudebot