Omarska domaćin krajiškog derbija

Objavljeno: 30. 9. 2014 u 09:51h

Krajiški derbi osmine finala Kupa BiH u kojem će snage odmjeriti Rudar Prijedor i banjalučki Borac nosiće posebne tenzije, kao i obično kada se sastaju ova dva kluba.

fubal

Ipak, sutrašnji susret imaće posebnu tenziju. Prošle sezone “rudari” su ispali iz Premijer lige BiH, pošto su u posljednjem kolu remizirali sa sarajevskim Željezničarom, a njihova sudbina umnogome je zavisila od ishoda utakmice igrane na Gradskom stadionu u Banjaluci gdje je Borac izgubio od Travnika. Prijedorčani su imali šansu da se spasu u posljednjem kolu i za to im je bila potrebna pobjeda nad Željom, kao i Borca protiv “vezira”. Ipak, ni jedno ni drugo se nije desilo pa je Rudar nakon pet odigranih sezona u eliti BiH morao u niži rang takmičenja dok je Travnik ostao u Premijer ligi. Nakon toga uslijedile su mnogobrojne optužbe iz Prijedora na račun banjalučkog tima u vezi sa tim pomalo čudnim rezultatom u Banjaluci jer je Borac vodio na poluvremenu sa 2:0 da bi na kraju izgubio sa 2:3.

Ove sezone nisu mogli da se sretnu u ligaškim utakmicama, ali ih je žrijeb spojio u osmini finala Kupa. Iako se sastavi ekipa jednih i drugih umnogome razlikuju sigurno je da će utakmica imati svoju posebnu draž.

Ovaj meč biće proglašen utakmicom visokog rizika jer se očekuje dolazak obje navijačke grupe. Susret će se igrati u Omarskoj pošto se Gradski stadion u Prijedoru još uvijek renovira. Postojala je opcija da se duel odigra u Ljubiji, gdje Rudar takođe igra svoje domaće utakmice, ali se odustalo od te ideje pošto teren nema ogradu i bilo bi veoma teško kontrolisati navijače koji će doći.

Pred ovaj susret obje ekipe su u dobroj formi. Borac je vezao tri pobjede u Premijer ligi BiH i sa 16 bodova iz devet kola zauzima šesto mjesto na tabeli. S druge strane Rudar Prijedor ima 13 bodova iz sedam utakmica i drži četvrtu poziciju na tabeli Prve lige Republike Srpske. U oba susreta prošle sezone Borac je slavio. U Prijedoru je bilo 2:1 za goste, a u Banjaluci 3:0 za domaćina.

Parovi

Prva utakmica osmine finala Kupa BiH biće odigrana danas u Ljubuškom, gdje će od 15.30 časova snage odmjeriti domaća Sloga i Zrinjski iz Mostara. Ostali mečevi na rasporedu su sutra, a sastaju se: OMARSKA: Rudar Prijedor – Borac (Banjaluka) (15 časova), JAJCE: Metalege – Mladost (Velika Obarska) (15), KAKANj: Mladost Doboj Kakanj – Zvijezda (Gradačac) (15), SARAJEVO: Olimpik – Čelik(Zenica) (15), MOSTAR: Velež – Vitez (15), ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Željezničar (Sarajevo) (16.30), SARAJEVO: Sarajevo – Travnik (17). Revanš susreti na rasporedu su 22. oktobra.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/omarska-domacin-krajiskog-derbija/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])