Marinović: Rudaru respekt, Borcu četvrtfinale

Objavljeno: 24. 9. 2014 u 17:01h

Trener banjalučkog Borca Vinko Marinović donekle je zadovoljan ishodom žrijeba parova osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine koji je crveno-plavima suprotstavio prvoligaša Republike Srpske prijedorski Rudar.

marinovic

Banjalučani su u dobroj seriji – ostvarili su dvije vezane pobjede u prvenstvu (Slavija 0:1, Zrinjski 1:0) i izbacili su poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca zvorničku Drinu iz Kupa BiH, pa sa optimizmom gledaju na ishod današnjeg žrijeba osmine finala u Sarajevu.

Protivnik Banjalučana je stari znanac, prijedorski Rudar, doskorašnji član Premijer lige BiH i petoplasirani u prvenstvu Republike Srpske.

Prema izjavi trenera crveno-plavih za MONDO, prijedorska ekipa zaslužuje respekt, posebno jer je riječ o “krajiškom derbiju”.

“Ne bi utakmice sa Prijedorčanima bile okarakterisane kao derbiji da se unaprijed zna pobjednik. Derbi Krajine je uvijek bio neizvjestan bez obzira na stanje na tabeli ili u ovom slučaju što su ‘rudari’ u nižem rangu. Imaju kvalitet za poštovanje, a i kup utakmice su specifično takmičenje gdje su iznenađenja moguća. Međutim, mi smo u naletu i očekujemo prolaz u četvrtfinale”, rekao je Marinović za naš portal i dodao da je djelimično zadovoljan ishodom žrijeba, koji je mogao Borcu da donese i neuporedivo teže, ali i lakše protivnike.

Kao primjer težine “totalnog” žrijeba, što znači da se svako mogao sastati sa svakim, izdvojio je dvomeč između Širokog Brijega i sarajevskog Željezničara kao najveći derbi osmine finala.

“Nesumnjivo je riječ o derbiju ovog dijela takmičenja i teško je dati prognozu ko će proći dalje. Po meni, Širokobriježani su trenutno bliži plasmanu među osam, ali to ne mora ništa da znači”.

Priželjkujem šest bodova do pauze, ali…

Prije reprezentativne pauze u šampionatu BiH, Borac očekuju dvije utakmice – gostovanje u Bijeljini ekipi Radnika i derbi sa Željezničarom na banjalučkom Gradskom stadionu.

Na pitanje s koliko bi bodova bio zadovoljan iz ova dva susreta, Marinović je rekao da bi najviše volio svih šest.

“Ali, rezultati utakmica uvijek zavise od prikazanog na terenu, tako da ne mogu reći koliko ćemo osvojiti bodova sa Radnikom i Željom. Mi smo Borac i uvijek idemo na pobjedu, tako da priželjukujem svih šest”.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/marinovic-rudaru-respekt-borcu-cetvrtfinale/||claudebot