Kup BiH: Borac srećan sa bijele tačke

Objavljeno: 18. 9. 2014 u 12:16h

Fudbaleri Borca plasirali su se u osminu finala Kupa BiH pošto su na svom terenu savladali zvorničku Drinu rezultatom 3:2 i to poslije izvođenja penala.

bsdd

Domaći igrači imali su više sreće sa bijele tačke, a za prolaz dalje najviše mogu biti zahvalni golmanu Branislavu Ružiću, koji je zaustavio tri pokušaja gostiju iz Zvornika. On je odbranio udarce Miloša Filipovića, Stefana Čolovića i Vlade Ivanovića, dok je na drugoj strani iskusni golman Drine Goran Maksimović u penal seriji uspio da zaustavi šut Aleksandru Malbašiću.

Ekipa Slavije poražena je od Veleža sa 1:2. Ekipa iz Istočnog Sarajeva, koja svoje mečeve igra u Foči, bolje je otvorila utakmicu i iz prve prave prilike stigla u vođstvo. Petar Mitić je šutirao iz slobodnog udarca sa 20 metara i matirao nemoćnog Dušana Đokića. Uzvratili su Mostarci u 19. i 21. minutu kada su Anel Hebibović i Mladen Popović izlazili “oči u oči” sa Mladenom Lučićem, ali kao pobjednik ovih duela izašao je golman domaće ekipe. Igrao se 39. minut kada je Mladen Lemez zamalo dobro skočio u svom šesnaestercu, ali stativa je spriječila da postigne autogol.

U nastavku utakmice uslijedio je preokret. Prvo su gosti iz Mostara u 47. minutu preko Hebibovića izjednačili rezultat. Potom je uslijedio period izjednačene igre, sa nekoliko poluprilika i na jednoj i na drugoj strani. U završnici utakmice Velež je došao do pobjede. Igrao se drugi minut nadoknade, uslijedio je kontranapad Mostaraca kada je Samir Merzić uposlio Dejana Jankovića, a ovaj sa osam metara matirao Lučića za pobjedu Veleža.

Rudar Prijedor lako je izašao na kraj sa Podgrmečom, kojeg je savladao sa ubjedljivih 3:0. Susret u Konjicu između domaćeg Igmana i Sarajeva prekinut je u 54. minut zbog sukoba navijača, ali je ubrzo nastavljen.

Ostali rezultati:

Ljubuški: Sloga – Drina HE 3:0

Bihać: Jedinstvo – Široki Brijeg 0:2

Jajce: Metalege – Proleter (Teslić) 1:0

Kakanj: Mladost Doboj Kakanj – Goražde 1:0

Gradačac: Zvijezda – Sloboda (NG) 5:1

Vitez: Vitez – Gradina (Srebrenik) 1:1 (penalima 5:3)

Velika Obarska: Mladost – Mladost (Župča) 1:0

Bijeljina: Radnik – Čelik 1:5

Mostar: Zrinjski – Napredak (DŠ) 3:1

Travnik: Travnik – Sloboda (Tuzla) 0:0 (penalima 3:1)

Konjic: Igman – Sarajevo 0:3

Igrano u utorak:

Mrkonjić Grad: Sloboda – Željezničar 0:2

Gračanica: Bratstvo – Olimpik 3:4

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/kup-bih-borac-srecan-sa-bijele-tacke/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])