Fudbalski klub Polet Krajišnik proslavio 65. rođendan

Objavljeno: 8. 9. 2014 u 11:28h

Svečanom akademijom i promocijom knjige “Fudbalski klub Polet Krajišnik 1949-2014” autora Slobodana Babića obilježeno je šest i po decenija postojanja FK Polet Krajišnik.

polet

Manifestaciji koja je u subotu održana u prostorijama Osnovne škole “Desanka Maksimović” u Dragočaju prisustvovali su i brojni gosti, a među njima bili su: pomoćnik ministra za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Goran Raca, predsjednik Skupštine grada Banjaluka Budimir Balaban, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti u gradskoj upravi Radenko Đurica, potpredsjednik FS BiH Darko Ljubojević…

“Zahvaljujući grupi entuzijasta, među kojima je bio tadašnji učitelj u Dragočaju Rade Marić, prije 65 godina došlo je do formiranja kluba. Danas se sa ponosom prisjećamo tih trenutaka, uz nadu da ćemo sadašnjim i budućim generacijama obezbijediti još bolje uslove za nesmetan rad nego što su to imali oni s početka kada je formiran Polet Krajišnik”, rekao je predsjednik kluba Predrag Donjak.

Značajnu podršku u realizaciji obilježavanja jubileja Fudbalskog kluba Polet Krajišnik dale su i gradske vlasti.

“Grad Banjaluka je oduvijek podržavao ovakve manifestacije i to će raditi i ubuduće. Istovremeno želim da napomenem kako ćemo pomoći i u sanaciji fudbalskog terena u Dragočaju, sve s ciljem da mladi imaju dobre uslove za treniranje i bavljenje fudbalom”, rekao je Đurica.

Među prvima rođendan slavljeniku je čestitao pomoćnik ministra za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Goran Raca.

“Kada jedan klub slavi šest i po decenija postojanja i uspješnog rada, onda se može reći da je on opravdao svoju namjenu. Polet Krajišnik je možda mali klub, jer dolazi iz nešto manje sredine, ali je veliki klub s obzirom na sve ono što je ostvario u proteklom periodu”, izjavio je Raca.

Jedan od najboljih fudbalera Polet Krajišnika iz sadašnje generacije Siniša Lazarević rekao je da uprava kluba čini sve da igračima i stručnom štabu obezbijedi mnogo bolje uslove za rad.

“Zaista se svi trude kako bi nam omogućili mnogo bolje uslove nego što je to bio slučaj u ranijem periodu. Sada je na nama da na terenu postižemo dobre rezultate, a svi vjerujemo da se u dogledno vrijeme možemo ponovo plasirati u trećeligašku konkurenciju”, rekao je Lazarević, koji je ujedno i uspješan student na Medicinskom fakultetu.

Povelja

Povelju, kao najveće klupsko priznanje, na svečanoj akademiji dobili su: Pero Bogdanović, Drago Mijatović, Milan Savić, Božo Malešević, Radenko Malešević, Ljubinko Ostojić i Darko Brkić. Fudbalski savez Republike Srpske dodijelio je zlatnu plaketu FK Polet Krajišnik za dugogodišnji rad.

Zahvalnost

Predsjednik Polet Krajišnika Predrag Donjak zahvalio je gradonačelniku Banjaluke Slobodanu Gavranoviću na pomoći za obilježavanje klupskog jubileja.

“Gavranović je bio pokrovitelj manifestacije, a i novčano nam je pomogao kako bismo na skroman i dostojanstven način proslavili 65 godina postojanja Polet Krajišnika”, rekao je Donjak.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/fudbalski-klub-polet-krajisnik-proslavio-65-rodendan/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])