Banjalučki BSK cilja vrh tabele

Objavljeno: 14. 8. 2014 u 14:14h

Iako ima dosta finansijskih problema, ekipa BSK-a iz Banjaluke sa velikim ambicijama ulazi u naredni šampionat Druge lige Republike Srpske, grupa zapad.

bsk

Banjalučani očekuju da nastave sa dobrim rezultatima iz prošle godine kada su završili treći na tabeli. Uspjeli su da zadrže kostur ekipe, a doveli su veliki broj pojačanja tako da smatraju da su jači nego prošle polusezone.

“Očekujem plasman između trećeg i petog mjesta. Mislim da imamo ekipu koja može da postigne taj rezultat. Od važnijih igrača klub su napustili samo Siniša Đaković i Sandro Dedić, ali smo doveli devet kvalitetnih igrača koji će još više pojačati konkurenciju”, kazao je predsjednik kluba Novak Damjanović.

Zbog teške finansijske situacije klub nije u mogućnost da angažuje trenera, pa će Damjanović sa klupe predvoditi klub u narednom periodu. Kako je kazao, veliki problem predstavlja vađenje ljekarskih pregleda za igrače, jer klub nema sredstava da plati 52 marke po fudbaleru.

“Ako se ne riješi taj problem nećemo moći igrati treće kolo, do kada nam važe ljekarski pregledi. Ministarstvo zdravlja je zabranilo svim ustanovama da pregledaju igrače, a u Sportskoj medicini ne žele da vrše sistematske preglede zbog velikih dugovanja od prije. Takođe, cijene su dosta visoke i potrebno nam je 2.000 maraka za to, a od gradske uprave godišnje dobijamo svega 3.900 maraka. Još 11 klubova iz Banjaluke i mi smo se udružili i uputili zahtjev gradskoj upravi da nam pomogne u rješavanju ovog problema. To je već došlo do gradonačelnika i nadam se da će to uskoro biti gotovo kako bismo normalno mogli ući u novu sezonu”, dodao je Damjanović.

Prvi meč u novoj sezoni Banjalučani igraju već u subotu od 17 časova kada će na stadionu “Čaire” dočekati Mladost iz Donje Slatine. Kapiten ekipe Ognjen Damjanović vjeruje da mogu doći do pobjede i do visokog plasmana i ove sezone. Tokom priprema koje su obavili u Banjaluci, BSK je odigrao četiri prijateljske utakmice, kao i turnira koji je organizovala ekipa Krajine. Nisu imali dobre rezultate, ali to ne brine kapitena “romantičara”.

“Mnogo puta se desilo da imamo loše rezultate u pripremnim utakmicama, ali da onda dobro igramo u prvenstvu. Nadam se da će tako biti i ovog puta. Očekujem da savladamo Mladost i da krenemo u prvenstvo na najbolji mogući način. Želimo da nastavimo uspon ekipe koji smo počeli prošle godine. Mislim da je Druga liga ove godine jača nego ikada, jer će sad tu nastupati Modriča, Sloga iz Doboja, Borac iz Šamca. Ipak, vjerujem da ponovo možemo završiti u gornjem dijelu tabele”, rekao je Ognjen Damjanović.

Mlađe kategorije

Fudbalski klub BSK ima i mlađe kategorije u kojima trenutno trenira stotinjak dječaka. Kako kažu u klubu mlađe selekcije redovno donose trofeje sa takmičenja. Školu vode bivši igrači kluba: Siniša Mrkobrada, Denis Malešević i Nikola Ilić. U BSK-u se nadaju da će kroz nekoliko godina iz te škole izaći igrači koji će nositi igru prvog tima.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/banjalucki-bsk-cilja-vrh-tabele/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])