Vrbaska lasta pobijedila kišu (FOTO)

Objavljeno: 13. 7. 2014 u 19:25h

Tradicionalnim skokovima sa Gradskog mosta u Banjaluci danas je počela Turističko-sportska i kulturno-zabavna manifestacija “Ljeto na Vrbasu”, koja se 61. put održava u najvećem gradu RS.

ljeto na vrbasu

Za najljepši skok sa Gradskog mosta ove godine borila su se 23 skakača iz BiH i regiona. Kao veterani ovog takmičenja i višestruki pobjednici, Mehmed – Medo Jakupović i Dario Mislicki izveli su svoje oproštajne skokove.

Najviše pažnje gledalaca, kao i svake godine, privukli su upravo skokovi, koji su održani u dvije serije, a gdje je deset najspretnijih prošlo u drugi krug takmičenja, a do zaključenja ovog broja nije proglašen pobjednik.

Marko Pavlović iz Kragujevca treći put je došao da izvede “lastu”, za koju kaže da je posebna i specifična.

“Plasman mi nije prioritet, a cilj mi je da se lepo provedem. ‘Vrbaska lasta’ je specifičan skok i dosta lep za gledanje, a u njemu ima puno teških elemenata, gde morate da imate dobru tehniku”, kazao je on.

Sa Gradskog mosta skočila je i Dejana Dangubić iz Konjica, kojoj visina i tradicionalno hladan Vrbas očegledno nisu predstavljali problem.

“Skačem u Neretvu, a skakala sam i u Mostaru sa 27 metara visine, tako da mi ovo nije neki poseban izazov, a ovaj grad volim jako puno”, kazala je ona.

Turistička organizacija grada Banjaluka i ove godine bila je organizator manifestacije, održane kod Gradskog mosta.

“Izuzetno smo srećni što smo danas otvorili još jedno ‘Ljeto na Vrbasu’. Posebno smo zadovoljni što su tradicionalni skokovi s mosta, kao i prethodnih godina, privukli veliki broj skakača iz zemlje i regiona. Nažalost, planiranu vaterpolo utakmicu morali smo da odgodimo zbog hladne vode, ali će ona biti održana u drugom dijelu manifestacije 27. jula. Program “Ljeta na Vrbasu” tada se nastavlja trkom dajak čamaca u različitim kategorijama, poslije kojih slijedi biranje najljepšeg dajaka”, rekao je Ostoja Barašin, direktor TOBL.

Barašin je podvukao veliki značaj ove manifestacije za Banjaluku, koja ne samo što iz godine u godinu privlači sve više posjetilaca i učesnika, već je ovo ujedno i najstarija u kontinuitetu održavana manifestacija u čitavoj BiH.

Uprkos kiši koja je povremeno padala, ovogodišnje “Ljeto na Vrbasu” privuklo je veliki broj posjetilaca. Pored tradicionalnih skokova sa mosta, čuvene “vrbaske laste”, program je bio obogaćen nastupom gradskih mažoretkinja, kao i pokaznim vježbama Ronilačkog kluba “Buk”.

Istorijat

“Ljeto na Vrbasu”, jednu od najstarijih manifestacija u BiH, prvi put su organizovali članovi Kluba akademičara Banjaluka daleke 1953. godine pod imenom “Karneval na Vrbasu”. Godine 1980. manifestacija mijenja ime u “Susreti na Vrbasu”, a sadašnje ime dobija 1995. godine.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/vrbaska-lasta-pobijedila-kisu-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])