Šafer prvi na cilju

Objavljeno: 12. 4. 2014 u 12:40h

Član njemačke ekipe LTK Brandenburg Štefan Šefer pobjednik je jubilarne 50. gran pri trke ulicama Banjaluke. Drugo mjesto pripalo je Italijanu Simonu Kampanjaru (Sikot Hemus), dok je treći kroz cilj prošao Slovenac Jan Traptink, koji vozi za austrijsku ekipu Amplac.

bicikli

“Izuzetno mi je drago što sam pobijedio. Konkurencija je zaista jaka. Ovo je lijep uvod u etapni dio trke Banjaluka – Beograd”, kazao je Šefer.

Ova trka ustanovljena je povodom 22. aprila, Dana oslobođenja grada od fašista u Drugom svjetskom ratu, a vozi se 30 krugova ukupne dužine 45 kilometara.

Od samog početka trke odvojilo se pet vozača: Nijemac Štefan Šafer, Slovenac Jan Tratnik, Italijani Sinjore Kampanjari i Matija Fraporti te Čeh Viktor Vražel, ali je vozač njemačke ekipe LTK Brandenburg bio najbrži.

Fraporti je trijumfovao u 25. krugu, koji je imao memorijalni karakter, jer se vozi u čast pokojnog bicikliste banjalučkog BSK-a Nebojše Petrovića.

Na startu je bilo 157 biciklista iz 28 ekipa. Neki su odlučili da propuste kružnu trku kako bi što spremnije dočekali subotnju etapu Banjaluka – Brčko.

Inače, jubilarnu 50. gran pri trku ulicama Banjaluke otvorio je gradonačelnik Slobodan Gavranović.

“Ponosan sam na Banjaluku što ima ovako veličanstvenu biciklističku trku. Grad je postao prepoznatljiv po ovoj manifestaciji. I na kraju, zaista mi je drago što su Banjaluka i Beograd povezani na ovaj način”, kazao je Gavranović.

Organizatori trke uručili su prvom čovjeku grada “žutu majicu” u znak zahvalnosti za njegov i doprinos grada održavanju ove manifestacije. Takođe, plaketa je uručena ministru porodice, omladine i sporta Nadi Tešanović.

Brojna publika okupljena duž staze u centru Banjaluke prije svečane ceremonije otvaranja osme trke Banjaluka – Beograd imala je priliku da na djelu vidi najmlađe takmičare, a najuspješniji su bili: Marija Todorić (do šest godina), Stanko Jandroić (dječaci, više od sedam godina) i Mateja Juruičić (djevojčice, više od sedam godina).

Trka Banjaluka – Beograd nastavlja se u subotu u 12 časova, a sa Trga Krajine planiran je start karavana na 187 kilometara dugu etapu do Brčkog. Biciklisti će proći kroz Prnjavor, Derventu, Modriču i Šamac.

“Svake godine u ovim gradovima se okupi veliki broj gledalaca, a gradovi kroz koje prolaze biciklisti takođe aktivno učestvuju u organizaciji”, rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Posljednjeg dana takmičenja, u nedjelju, na programu je trka od Bijeljine do Beograda, a posebno je zanimljivo da će biciklisti bez zaustavljanja proći granicu između Srpske i Srbije. Cilj trke je kod “Kuće cvijeća”, u neposrednoj blizini stadiona FK Partizan.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/ostali-sportovi/safer-prvi-na-cilju/||claudebot