Regata Banjaluka-Beograd stigla u savsko pristanište

Objavljeno: 6. 10. 2013 u 18:29h

U Beograd su danas oko podneva stigli učesnici regate „Banjaluka–Beograd“ duge 504 kilometra, koja je krenula 23. septembra. U regati je bilo 12 veslača u 11 čamaca, a usput im se pridružilo oko 150 članova raznih klubova.

regata-sava

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović, koja je bila među zvaničnicima koji su dočekali regatu na savskom pristaništu u Beogradu, izrazila je nadu da će ovo prerasti u međunarodnu regatu od Slovenije, preko Hrvatske, Republike Srpske do Srbije.

Na savskom pristaništu u Beogradu su još bili ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Igor Vidović, direktor Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađen Cicović, direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović, predstavnici grada Beograda i beogradske Turističke organizacije.

Među rafterima su bile i dvije djevojke – članice rafting kluba „Kanjon“ Banjaluka.

Prije dočeka regate održana je turistička promocija Banjaluke.

Predstavnici turističkih organizacija Beograda i Banjaluke nadaju se da će ova manifestacija postati zajednički turistički proizvod za prezentaciju na međunarodnom tržištu.

Podršku projektu pružili su Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Generalni konzulat Srbije u Republici Srpskoj.

Rafting regata organizovana je na osnovu potpisanih sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama između Srbije i Republike Srpske, u okviru aktivnosti za razvoj turizma i sporta na rijekama Vrbas i Sava.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Igor Vidović rekao je da Rafting regata od Banjaluke do Beograda, koja je danas završena, predstavlja dobar projekat koji razvija regionalnu saradnju.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/vodeni-sportovi/regata-banjaluka-beograd-stigla-u-savsko-pristaniste/||claudebot