Banjaluka ovog vikenda u znaku folklora

Objavljeno: 10. 10. 2014 u 16:15h

Na 19. Evropskoj smotri srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu, koja se prvi put održava u Republici Srpskoj, ovog vikenda u Banjaluci, nastupiće 30 kulturno-umjetničkih društava iz 11 zemalja.

folklor

Predsjednik Savjeta Evropske smotre srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu Mićo Ćetković rekao je danas novinarima u Banjaluci da je riječ o tradicionalnoj kulturno-umjetničkoj manifestaciji koja se održava u mnogim zemljama, a da se ove godine prvi put u Srpskoj održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske i vlada Srpske i Srbije.

“Ovi događaji već skoro dvije decenije predstavljaju fantastičnu priliku da se naša omladina širom Evrope sretne na jednom mjestu i uz pjesmu i igru zajednički podijeli ono što su u rasijanju naučili o tradiciji i kulturi svog naroda i matice”, dodao je Ćetković.

On je naglasio da je veliki broj mladih koji su članovi kulturno-umjetničkih društava u dijaspori porijeklom iz Republike Srpske, te da je od ogromnog značaja činjenica da su republičke institucije prepoznale potrebu da Srpska bude domaćin ove manifestacije.

Urednik umjetničkog programa 19. Evropske smotre srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu Zvezdan Đurić rekao je da je manifestacija odlična prilika za mlade da se upoznaju, ali i da uče jezik, kulturu i tradiciju naroda kojem pripadaju.

Đurić je pozvao građane Srpske da tokom vikenda dođu i pogledaju veoma zanimljiv program koji su pripremili članovi kulturno-umjetničkih društava iz dijaspore i regiona.

Svečano otvaranje manifestacije predviđeno je za sutra u 15.00 časova u dvorani “Borik”, nakon čega slijedi takmičarski dio programa.

Proglašenja pobjednika, dodjela nagrada i muzički program predviđeni su u nedjelju, 12. oktobra u 21.00 čas.

Nakon proglašenja pobjednika, u banjalučkoj dvorani “Borik” biće održan koncert Saše Matića, a ulaz na koncert je besplatan.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/kulturni-dogadaji/banjaluka-ovog-vikenda-u-znaku-folklora/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])