BL’ART Festival 2014 počinje 3. septembra

Objavljeno: 1. 9. 2014 u 20:20h

Pored programa vođenja kroz izložbu radova umjetnika i umjetnica koji su učestvovali u prvom Guerilla Art Camp-u, diskusija, Popart Marketa i otvorenog umjetničkog programa kampa, ovogodišnji BL’ART Festival je za svoje goste pripremio i dosta bogat muzički program.

BL ART festival
03.09.

20:00 – OVARANJE FESTIVALA
22:00 – KARTOFEL OSVETNIK (BiH)
23:30 – DIE MOGNSTUAMBUAM feat. ZLATOROG ALLSTARS (AUT/BiH)

Prvo veče ovogodišnjeg BL’ART Festivala će otvoriti koncert banjalučkog benda Kartofel Osvetnik, a nakon njih zajedno će nastupiti dva muzička sastava iz BiH i Austrije, Die Mognstuambuam i Zlatorog Allstars. Kartofel Osvetnik je banjalučki bend koji je na našoj sceni već neko vrijeme. Krajem 2013. godine, izdali su album DEPO PIVO koji je doživio zaista pozitivne kritike.

04.09.

23:00 – DJ FILIP A (BiH)
Drugi dan festivala vas očekuje diskusija, plesni performans i Open Air Kino, iako u programu drugog dana nisu planirani koncerti. Umjesto toga, imate mogućnost da slušate i gledate banjalučkog DJ Filip A, koji je na našoj sceni već preko deset godina i gaji vrlo istančano uvo za underground elektronsku muziku, kao i za produciranje iste. Njegovi sofisticirani tech/house setovi su vrlo prepoznatljivi i jedinstveni, idealno za ljubitelje alternativnije elektronske muzike.

05.09.

22:00 – MILE ME DEAF (AUT)
24;00 – HORNSMAN COYOTE & SOULCRAFT (SRB)
Treći dan festivala je rezervisan za austrijski bend Mile Me Deaf i za Hornsman Coyote & Soulcraft. Mile Me Deaf je noise/pop bend čiji je vokal Wolfgang Möstl vrlo upečatljiva ličnost u svijetu lokalne austrijske alternativne muzičke scene. Muzika koju ovaj bend svira je nastala odavno. Međutim, članovi su se tek nedavno okupili i konačno odlučili da izdaju sakupljene radove, kao i nove materijale. Tu su da nam predstave debi album koji se zove EAT SKULLS, a izašao je 2012. godine pod izdavačima FETTKAKAO i SILUH RECORDS. Nakon ovog sjajnog benda, nastupiće legendarni Hornsman Coyote i Soulcraft. Hornsman Coyote po drugi put dolazi u DKC Incel, ali ovog puta zajedno sa bendom Soulcraft. Hornsman Coyote i Soulcraft su ove godine izdali istoimeni album, te će banjalučkoj publici predstaviti dela sa ovog izdanja. Ulaz na koncerte Mile Me Deaf benda, Hornsman Coyote i Soulcraft-a će se naplaćivati 7KM.

06.09.

22:00 – BORIS MIHALJČIĆ & ORKESTAR (AUT/SRB)
24:OO – DJ SEMJONICH (BiH)
Na zadnjem danu festivala će nastupati Boris Mihaljčić & Orkestar, i DJ Semjonich, ali tek nakon slam poetry, odnosno nastupa slam poezije zagrebačkog Ljubavno-političkog Cabaret-a TNT Kormoran, koji će publiku obradovati svojim teatralnim izvođenjem neobične poezije. Boris Mihaljčić i vojni orkestar će publici doneti vrlo interesantan zvuk, a festival će zatvoriti sjajni DJ Semjonich.

Guerilla Art Camp se bliži kraju, te su građani Banjaluke imali mogućnost da posmatraju čak dva performansa na Trgu Krajine, koja su se dogodila 29. avgusta u 18 časova. Performansi su bili pucanje na svetske lidere banjalučkog umetnika Nikole Kekerovića, te „vojni apsurd“ srpske/poljske umetnice Ade Kobusiewicz, srpsko/austrijskog umetnika Igora Friedrich-a Petkovića i austrijskog umetnika Stefan Schimd-a. Podsećamo da će svi radovi iz Guerilla Art Camp-a biti izloženi u toku BL’ART Festivala, čiji je program vezan za izložbe, diskusije i druge kreativne trenutke sledeći:

03.09.

20H – Otvaranje bl’art Festivala 2014

04.09.

16 – 17H: „Sat kroz galeriju“ – vođenje kroz izložbu
17 – 19H: „Sinteza dva neprijatelja“ – naučna diskusija
19.15 – 20.15H: „Krawalle und Hiebe“ Kunststoff – plesni performans (Austrija)
20.30 – 00.00H: „Open Air Kino“ – projekcije na otvorenom

05.09.

15H: „Popart Market“
16 – 17H: „Sat kroz galeriju“ – vođenje kroz izložbu
16 – 18H: „Sinteza dva neprijatelja“ – naučna diskusija

06.09.

15H: „Popart Market“
16 – 17H: „Sat kroz galeriju“ – vođenje kroz izložbu
16 – 18H: „Sinteza dva neprijatelja“ – naučna diskusija
18 – 20H: „Studija Mlada Bosna“ Veselina Masleše
20 – 21.30H: „Ljubavno-politički Cabaret TNT Kormoran“ – slam poetry, veče slam poezije (Hrvatska)

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/kulturni-dogadaji/blart-festival-2014-pocinje-3-septembra/||claudebot