Promocija knjige „Jedna Priča i druge priče“

26. March 2012.

U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS sutra u 12 časova održaće se promocija knjige Ranka Pavlovića „Jedna Priča i druge priče“.

“Jedna Priča i druge priče”, knjiga je za čitaoce svih uzrasta, za sve one koji i sami vole da pričaju ili slušaju o susretima, o neobičnim zgodama i nezgodama među glasovima koji oličavaju svu raznovrsnost i bogatstvo svijeta priče i pričanja.

Knjiga je dobila nagradu „Fra Grgo Martić” za najbolju knjigu za djecu u 2011. godini.

Ranko Pavlović rođen je 1943. u Šnjegotini Gornjoj, kod Teslića. Živi i stvara u Banjaluci.

Piše poeziju, prozu i dramske tekstove za odrasle i za djecu, a bavi se i književnom kritikom te esejistikom.

Do sada je objavio deset zbirki pjesama, trinaest zbirki pripovijedaka, tri romana, zbirku eseja i deset radio drama za odrasle, zatim dvanaest zbirki priča za djecu, jedan roman za mlade, desetak tekstova za dječja pozorišta i petnaestak radio igara za djecu. Zavod za udžbenike i nastavna sredstva u Istočnom Sarajevu objavio je njegova Izabrana djela.

Zastupljen je u čitankama, lektiri i mnogim antologijama. Prevođen je i nagrađivan značajnim priznanjima za književnost, među kojima su i nagrade „Petar Kočić“, „Laza Kostić“, „Gordana Brajović“, „Isak Samokovlija“, „Grigorije Božović“, „Veselin Masleša“, a više puta mu je dodjeljena nagrada za knjigu godine i druge.


Šta ti misliš o ovoj temi?