Snaga tanga uz Bandoneon skver

Objavljeno: 3. 2. 2015 u 09:55h

Biran repertoar satkan od džeza, klasike, roka, zvukova tanga, koji svakom notom poziva na ples, dočekaće sve one koji dođu na koncert “Diferente” koji će održati “Bandoneon skver” u Banskom dvoru Kulturnom centru.

f

“Za ovaj nastup opredijelili smo se više za muziku plesnog karaktera koja je samim tim atraktivnija a, nadam se, i prihvatljivija publici različitih muzičkih afiniteta”, rekao je član ovog benda, koji se publici predstavlja na harmonici, Darko Ružičić.

Dodao je da će koncert biti održan sutra uveče u 20 časova i da se radi o prazničnom koncertu koji organizuje Udruženje muzičkih umjetnika Republike Srpske, pa su zato birali kompozicije sa laganijim i vedrijim notama.

“Osvrnuo bih se i na naziv koncerta “Diferente” koji na hrabar način ukazuje na muzičku različitost i osvježenje, bar kad je banjalučka scena u pitanju”, istakao je Ružičić.

Na sceni će se, pored muzičara ovog benda, pojaviti i plesači plesnog kluba “Habanera” koji će svojim koreografijama upotpuniti muzičke aranžmane te na taj način atmosferu učiniti bogatijom, svečanijom i razigranijom.

Kada je u pitanju biranje repertoara, Ružičić je objasnio da nemaju konkretnih smjernica u izboru kompozicija, ali da se na njihovim koncertima najčešće može čuti muzika “GOTAN Projecta” i Astora Pjacole, dakle tango.

“Tango je, u stvari, bio naša polazna tačka i on je donekle odredio naše muzičko djelovanje i pravac. Mi ga sviramo nešto malo drugačije, s obzirom na to da u bendu imamo udaraljke koje cijelom ugođaju daju jednu čvršću notu, i želimo da taj zvuk obogaćujemo i izgrađujemo. Naš repertoar je velikim dijelom plesnog karaktera. Moram naglasiti da se publika za ovakve i slične žanrove stvara, kao i kultura plesa, koja je u Banjaluci još sramežljiva”, naglasio je Ružičić.

Članovi benda

Publika će imati priliku da uživa u zvucima violine (Milana Smiljanić), gitare (Boban Adžić), kontrabasa (Dragan Petrović), udaraljki (Zoran Vujić) i harmonike (Darko Ružičić). Snagu svog glasa u kojem publika uvijek iznova uživa pokazaće vokal Milana Smiljanić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/koncerti-i-zurke/snaga-tanga-uz-bandoneon-skver/||claudebot