Počinju Banjalučki horski susreti

Objavljeno: 4. 11. 2014 u 15:28h

U Banjaluci će od 6. do 8. novembra biti održani 11. Banjalučki horski susreti na kojima će učestvovati 13 horova, dva ansambla, te pjevačka društva i izvorne pjevačke grupe.

hram

Dirigent Nemanja Savić rekao je da organizatori očekuju da će, sa četiri koncerta i jednim okruglim stolom o horskoj muzici, banjalučka publika biti zadovoljna programom ovogodišnjeg festivala.

Festival će početi u četvratak u 19.00 časova nastupom Dječijeg hora “Jedinstvo”, Dječijeg hora Muzičke škole “Vlado Milošević” i Mješovitog hora Srednje muzičke škole “Vlado Milošević”. Ovaj “Koncert mladih” biće održan u Banskom dvoru.

Isto veče u 20.00 časova u hramu Hrista Spasitelja predviđen je koncert horske duhovne muzike, na kojem će učestvovati ansambl “Beli anđeo” iz Beograda, Hor sveštenika banjalučke eparhije i Mješoviti hor Srpskog pjevačkog društva “Jedinstvo”.

U Banskom dvoru će u petak, 7. novembra, u 19.00 časova biti održan koncert “Horska muzika i tradicija”, na kojem će nastupiti horovi iz Republike Srpske, dok je za subotu, 8. novembar, za 12.00 časova predviđeno održavanje okruglog stola “Horska muzika – tradicija i savremeni izraz”.

U 20.00 časova biće održan završni koncert, nakon čega je predviđen zajednički nastup horova, kao i pođela povelja učesnicima festivala.

Predsjednik Organizacionog odbora festivala protojerej stavrofor Ratko Radujković podsjetio je da je kroz proteklih deset festivala prošlo više od 80 horova, 2.000 pjevača i više hiljada posjetilaca, ljubitelja horske muzike.

On je naveo da je organizator susreta Srpsko pjevačko društvo “Jedinstvo”, a pokrovitelji Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Crkvena opština Banjaluka, grad Banjaluka i Banski dvor.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/koncerti-i-zurke/pocinju-banjalucki-horski-susreti/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])