Divanhana 7. novembra u Banjaluci (Video)

Objavljeno: 17. 10. 2014 u 15:14h

Sve posjetioce NP-a očekuje nezaboravno muzičko putovanje kroz Balkan, gdje će imati priliku da čuju neke od najljepših melodija iz Makedonije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske te naravno nezaobilazne sevdalnike.

div1

Divanhana će u okviru svoje “BH TURNEJE 2014” održati koncert u Narodnom pozorištu RS u Banjaluci. Koncert je planiran za petak, 07. novembra, sa početkom u 20:00 sati.

Divanhanu je 2009. godine osnovala grupa studenata na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, a bavi se isključivo njegovanjem i prezentiranjem tradicionalne muzike Balkana, sa posebnim akcentom na sevdalinci.

div2

Početkom 2013. godine Divanhana počinje sa realizacijom ideje da svoj rad prezentira u što više gradova u Bosni i Hercegovini, na taj način pokušavajući da vrati kulturni sadržaj u mnoge kulturne institucije koje se suočavaju sa izuzetno teškom ekonomskom situacijom. Do sada su, u okviru pomenute ideje, realizovali koncerte u više od 40 gradova u našoj zemlji.

Koncert u Banja Luci će ujedno biti i promocija novog albuma “Bilješke iz Šestice”, koji je bend objavio u novembru 2013. godine.

Sve posjetioce NP-a očekuje nezaboravno muzičko putovanje kroz Balkan, gdje će imati priliku da čuju neke od najljepših melodija iz Makedonije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske te naravno nezaobilazne sevdalnike.

div3

Karte za ovaj koncert su u pretprodaji od 13.10.2014. blagajni Narodnog pozorišta RS svakim radnim danom od 8 do 16 časova.

Karte također možete rezervisati na brojeve telefona 051 314 006 ili 051 317 996

Generalni sponzor koncerta: BH Telecom Generalni medijski pokrovitelji: ATV i BUKA magazine.

Za više informacija o bendu i novim aktivnostima posjetite službenu stranicu: www.divanhana.ba.

http://youtu.be/6Yn2g7-eozU

Izvor: Buka

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/koncerti-i-zurke/divanhana-7-novembra-u-banjaluci-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])