Kryn, Imminence i Benefit u Banjaluci! (Foto)

Objavljeno: 2. 10. 2014 u 13:15h

Bendovi Kryn, Imminence i Benefit 14. oktobra 2014. godine nastupiti će u Društveno Kulturnom Centru Incel u Banjaluci, sa početkom u 22 časa.

Imminence (Fotografija - Jakob Koc)

Kryn i Imminence su na zajedničkoj turneji po Balkanu, te će pored nastupa u Sarajevu i Mostaru takođe nastupiti i u Banjaluci. Benefit su bend koji će nastupiti kao predstavnici lokalne metal scene i kao podrška svojim gostujućim kolegama. Ulaznice će se prodavati po cijeni od 5 KM.

Kryn su modern groove metal/progressive metal bend iz Rijeke. Vrlo energičnog zvuka, bend je nekada djelovao pod imenom Downfall kojeg su osnovali 2003. godine. Ime su promjenili u Kryn 2008. godine te su pod novim imenom snimili istoimeni EP dve godine kasnije. Početkom 2014. godine, izdali su prvi album pod nazivom Scars Remind Me koji se pokazao kao sjajan. Zahvaljujući tome, Kryn su se stavili na mapu domaćih metal bendova koji imaju strašan potencial da postanu podjednako popularni i van teritorije Balkana. Kryn su Karlo Horvat (vokal), Rade Malobabić (gitara), Mario Tomašković (gitara), Marko Vladilo (bass) i Igor Malobabić (drums).

Imminence su švedski post metalcore bend koji je u zadnje vrijeme doživio popriličnu popularnost. Okupili su se 2010. godine i do sada su aktivno radili na materijalu, ostavljajući dva EP-a Born of Sirius i Return to Helios i jedan demo uradak iza sebe u periodu koji je manji od četiri godine. Prvi album „I“ su izdali u toku ove godine, publika ga je željno očekivala te je album doživio vrlo pozitivne kritike. Pored sjajne muzike, stekli su i popularnost po svojim odličnim i energičnim nastupima. Imminence su Eddie Berg (vokali), Alex Arnoldsson (gitara), Harald Barrett (gitara), Peter Hanström (gitara) i Fredrik Rosdahl (bubnjevi).

Benefit su banjalučki groove metal bend koji aktivno djeluje od 2010. godine. Osvojili su prvo mjesto na Tamaris Music Fest-u, pobjedili na banjalučkom Wacken Metal Battle takmičenju, učestovali kao takmičarski bend u sedmom Jelen Demofest-u, te postigli mnogo toga drugog za vrlo kratak vremenski period. Izdali su dva single-a i snimaju svoj prvi EP. Poznati su po agresivnijem, ali i dalje melodičnom zvuku te ih publika pamti po vrlo kvalitetnim i temeljnim nastupima. Benefit su Đorđe Radanović (vokali), Bojan Katalina (bubnjevi), Srđan Lakić (gitara), Boris Šarić (gitara) i Mihailo Savić (bas).

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/koncerti-i-zurke/kryn-imminence-i-benefit-u-banjaluci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])