“Rok simfonija” uskoro u Banjaluci!

Objavljeno: 1. 10. 2014 u 11:29h

Zanimljivi muzički projekat više banjalučkih muzičara pod nazivom “Rok simfonija” biće održan u Kulturnom centru “Banski dvor” u Banjaluci, 25. i 26. oktobra. MONDO vam otkriva šta nas sve očekuje u ovome muzičkom spektaklu.

m1

“Rok simfonija” je muzički projekat zamišljen kao spoj modernog i klasičnog. Projekat je pokrenut prije pola godine, a cijeli rad je zasnovan na entuzijazmu i ljubavi prema muzici. Okosnicu “Rok simfonije” čine članovi banjalučkog benda Tupas mene (gitarista, basista, bubanjar) i Zlatan Mirić za klavirom.

“Rok simfonije su svakodnevnica u modernom svijetu, a za njihovu realizaciju trebalo bi da budu ispunjeni određeni uslovi pri održavanju, od ambijenta u kojem se izvode do broja muzičara koji učestvuju. Kompletan projekat je usmjeren ka koncertnom nastupu i izvođenju popularnih rok hitova u klasičnoj kompoziciji, a u kombinaciji rok grupe sa vokalnim izvođačima, simfonijskim orkestrom i horom. Ideja je inspirisana brojnim rok simfonijama u svijetu koje su zabilježile veliki uspjeh, a koje ujedno daju počast poznatim i bezvremenskim rok hitovima. Posljednjih dvadesetak godina nije poznato da se izvodila rok simfonija ovoga tipa na prostorima BiH, što daje ‘težinu i veličinu’ ovome projektu”, rekao je za MONDO, idejni tvorac projekta Dragan Moconja, gitarista benda Tupas mene.

m2

Muzičari koji učestvuju u projektu su članovi rok sastava Tupas mene, studenti Muzičke akademije umjetnosti RS, profesori i učenici Srednje muzičke škole „Vlado Milošević“ te vokalni izvođači iz grupa Bandaneon Square, Acoben Electric, Lady D, Vanja the Frog i Brutal Protest.

Koncert će biti održan u Banjaluci 25. i 26. oktobra, u koncertnoj sali Kulturnog centra “Banski dvor” koja izgledom i akustikom zadovoljava sve uslove za održavanje ovoga koncerta.

Planirano je i snimanje audio i video izdanja, te širenje projekta na cijelu regiju.

„’Rok simfonijom’ želimo da pokrenemo burne reakcije i pozitivne emocije kod ljubitelja dobre muzike, da spojimo ‘nespojivo’ i dokažemo da Banjaluka ima mnogo mladih talentovanih ljudi sa kojima se može napraviti spektakl vrijedan poređenja sa svjetskim projektima ovoga tipa. Takođe, zahvaljujem se Milani Smiljanić i Dušanu Pokrajčiću na podršci’, dodao je Moconja.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/koncerti-i-zurke/rok-simfonija-uskoro-u-banjaluci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])