TBF: Majstori sa mora stižu u Banjaluku! (Video)

Objavljeno: 23. 9. 2014 u 16:52h

Popularni hip hop sastav TBF u Banjaluci će nastupiti u okviru druge večeri studentskog muzičkog festivala “Students Nights Music Fest”. Tim povodom ekipa Monda razgovara je sa članovima benda koji su otkrili neke zanimljive detalje o sebi koje možda do sada niste znali.

TBF

Banjalučka publika još uvijek pamti vaš nastup na Demofestu prije nekoliko godina. Po čemu vi pamtite Banjaluku?

TBF: Uglavnom su sjećanja vezana uz nastupe, jer nismo još bili u prilici da provedemo više od 24 sata u komadu u Banjaluci. Nastup na Demofestu je baš bio poseban. Sve se poklopilo, mi nabrijani, zvuk odličan, publika fenomenalna. To nam je bio najbolji tog ljeta. Moram da naglasim da su svi naši domaćini na nastupima bili izuzetno profesionalni i gostoljubivi prema nama. Opuštenost, puno smijeha i mamurluk, šta će ti više.

Ovaj put svirate u okviru studentskih večeri. Kakvi su bili vaši studentski dani?

TBF: Studentski dani k’o konfete razbacani, šareni, lepršavi, plodni, bili smo mršavi i zgodni.

Da li i dalje svoju muziku opisujete kao “ping pong” pravac?

TBF: Naravno. Nema ’tuluma do Ping Pong tuluma’!

Prije nekoliko mjeseci objavili ste dvije pjesme “Neću ti ništa” i “Banane”. “Neću ti ništa” je posvećena nervoznim vozačima. Jeste li i vi ponekad nervozni u vožnji, a koji je najgori tip vozača?

TBF: Svi kad tad ispale na živce u vožnji pa i mi, ali Saša kaže da se potpuno smirio u vožnji kada je napisao “Neću ti ništa”. Najgori su neodlučni vozači.

Banane ili sarme?

TBF: Sofijin izbor.

Većina vaših pjesama govori o socijalno društvenim problemima. Kritikujete politiku, korupciju, poremećene sisteme vrijednosti. Mislite li da se muzikom kod nas nešto može da promijeni?

TBF: Muzikom možete slušaoca da podsjećate i opominjete na probleme i potrebe da se konstantno insistira na poboljšanju životnih uslova jer to je proces koji traje i ako se zanemari u tren oka se pojavi neko ko će da iskoristi apatiju na štetu svih nas.

Isplati li se biti “uvik kontra”?

TBF: A vidjećemo, još smo mladi i bolesni u glavu.

Šta najviše naljuti “Veseljka”?

TBF: Nedovoljan izbor veličina kondoma i dalmatinska bura.

Da li ćete objaviti novi album ove jesen?

TBF: Kako sad stvari stoje najvjerovatnije ćemo pomjeriti izlazak za početak sljedeće godine.

Često pominjete kako volite da kuhate. Preporučite nam neko jednostavno dalmatinsko jelo?

TBF: Smokva, ubere se sa stabla kad je zrela i njam, eto radosti!

Kada će Hajduk postati šampion Hrvatske? (Zanima kolegu iz sportske redakcije)

TBF: Postati !? Hajduk je šampion svemira!

Ova splitska šestorka se od nastanka 1990. godine, nametnula jedinstvenom kombinacijom repa i hip hopa sa rok, fank, soul i rege zvucima. Direktni tekstovi pjesama prožeti lokalnim humorom i nepresušnom socijalnom tematikom, spotovi koji su uvijek koncipirani kao mini filmovi i sjajni i originalni nastupi već godinama osvajaju najrazličitije generacije publike.

Postavku benda koji banjalučkoj publici sprema još jedan nezaboravan nastup čine: vokal Mladen Badovinac, vokal i elektronika Luka Barbić, vokal Aleksandar Antić, bas Ognjen Pavlović, gitara Nikša Mandalinić i bubanj Janko Novoselić.

Students Nights Music Fest

Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci u saradnji sa klubom “Tamaris” prvi put organizuje studentski muzički festival gdje će pored TBF-a druge festivalske večeri nastupiti grupa Zabranjeno pušenje i The Beatshakers. Prve festivalske večeri za dobru zabavu zaduženi su Kiki Lesendrić i Piloti, Zoster i Geo Da Silva. Ulaznice možete nabaviti po cijeni od 10 maraka za jedno ili 17 za obe večeri.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/koncerti-i-zurke/tbf-majstori-sa-mora-stizu-u-banjaluku-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])