Promocija knjige poezije Nikole Vranjkovića na Jelen Demofestu!

Objavljeno: 4. 7. 2014 u 19:45h

Trećeg dana Jelen Demofesta, javnost će imati priliku da posjeti promociju knjige Nikole Vranjkovića, muzičara i pjesnika, kojeg publika poznaje i kroz rad sa sada već bivšim sastavom Block Out. U sklopu dnevnog programa festivala, preciznije 19. jula u 17.30 časova u amfiteatru Doma omladine, jedno od najpoznatijih imena balkanske rock scene predstaviće sa svojim bendom novo literarno djelo, nazvano “Bremeplov”.

Nikola Vranjkovic 01
Nakon pisanog prvenca “Zaovdeilizaponeti”, objavljenog sada već davne 2001. godine, svjetlost dana nedavno je ugledala i druga Vranjkovićeva zbirka pjesama. Osim poezije, “Bremeplov” sadrži i četiri priče, a, kao i prva knjiga, praćen je i novom muzikom, istoimenim EP-jem na kojem se nalaze četiri numere. Vranjković odavno važi za tekstopisca izraženih poetskih kvaliteta, a nakon toplog prijema prve lirske zbirke, njegovi mnogobrojni fanovi su dugo čekali na novo izdanje. Aktivna promocija krenula je još početkom godine, a sada će se Vranjkovićevi stihovi naći i pred banjalučkom publikom.

Nikola Vranjković je uspostavio blizak odnos sa publikom i gradom na Vrbasu, kako kroz brojne i veoma posjećene nastupe, tako i kroz ranije učešće na najvećem banjalučkom festivalu. Multitalentovani umjetnik je u dva navrata bio član žirija na Jelen Demofestu, o kojem je uvijek imao samo riječi hvale.

“To je jednostavno najveći, najozbiljniji i najvažniji muzički rok festival takmičarskog karaktera, sa ozbiljnim žirijem, nagradama, propratnim programom kao i gostima u revijalnom delu”, kazao je on, zbog čega ne čudi da je upravo sedmo izdanje Jelen Demofesta izabrao za trenutak promocije “Bremeplova”.

Pjevač, gitarista, pisac, kompozitor, snimatelj i muzički producent, Vranjković je postao kultno ime regionalne rock scene prvenstveno kroz svoj angažman u grupi Block Out, čija je osnovna pokretačka snaga bio nepune dvije decenije, još od 1994. godine. Tvorac strofa i tonova koji su postali obilježja mnogih generacija alternativne publike na Balkanu, izdavao je i solo albume, a sa Block Outom se zvanično rastao prošle godine.

Od tada je oko sebe okupio novu postavu kvalitetnih muzičara, sa kojima nastupa i stvara novi materijal, a muzičko-tekstualni poduhvat “Bremeplov” je dugo očekivani nastavak njegovog veoma plodnog višedecenijskog rada.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/koncerti-i-zurke/promocija-knjige-poezije-nikole-vranjkovica-na-jelen-demofestu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])