Sajam praksi i stependija 2014

Objavljeno: 18. 6. 2014 u 16:55h

U četvrtak, 19. juna 2014. godine, u Domu omladine u Banjaluci će se po četvrti put održati Sajam praksi i stipendija u organizaciji Centra za razvoj karijere (CERK).

dom omladine

Riječ je o jednodnevnoj obrazovno-izložbenoj aktivnosti s ciljem pružanja posjetiocima, u prvom redu studentim i srednjoškolcima, mogućnosti dobijanja informacija i apliciranja na različite programe prakse i stipendija, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Takođe, posjetioci će moći dobiti više informacija o organizacijama i ustanovama iz oblasti neformalnog obrazovanja koji im se nude a mogu imati pozitivan uticaj na podizanje njihove zapošljivosti.

Imajući u vidu da se “Sajam praksi i stipendija” održava ove godine po četvrti put možemo reći da prerasta u tradicionalan događaj koji se izdvaja kao jedinstven – jedini koji obezbjeđuje informacije mladima o praksama, stipendijama i programima neformalnog obrazovanja na jednom mjestu.

Segmenti Sajma su:

• Sajamski – U izložbenom dijelu će biti postavljeni štandovi i info pultovi izlagača: poslodavaca i organizacije koji nude programe prakse u zemlji ili inostranstvu, predstavnika institucija koje nude stipendije u zemlji ili inostranstvu kao i izlagača koji pružaju različite programe neformalnog obrazovanja.

• Edukativni – radionice i predavanja u računarskoj Sali. Radionice u kojima će ove godine naši posjetioci moći učestovati su:

1. „Cv klinika“ – Pisanje CV-a i razvoj poslovne komunikacije.
2. „Vruća stolica“ – Simulacija intervjua sa poslodavcem.
3. „Mijenjam tremu za pripremu“ – Bojana Blažević, Certifikovani NLP Masterće nam na krajnje zanimljiv i koristan način približiti “javni nastup” i sve bauke ove vještine .
4. „Jezičke radionice“ – Za sve one koji imaju u planu aplcirati za stipendiju ili praksu na engleskom ili njemačkom jeziku – idealna prilika da dobijete savjet od predstavnika škole za strane jezike Voyage iz Banjaluke!

Takođe, i ove godine će biti organizovana i “Coffe to stay”, tokom koje će mladi imati priliku da sa vodećim osobama iz javnih institucija, privantog sektora – ljudskih resursa kao i drugih interesantnih oblasti imati priliku da postave pitanja i saznaju na koji način mogu profesionalno i lično uspjeti čak i društvu “nesavršenom” kao što je naše.

Ove godine po prvi put – testiranje u okviru programa „Profesionalne orjentacije i karijernog savjetovanja“ za srednjoškolce!

Svi zainteresovani za učešće na nekoj od radionica mogu da se prijave na web stranici www.cerk.info, Facebook-u ili Twitter-u, gdje mogu da nađu dodatne informacije.

Svečano otvaranje Sajma je predviđeno za 10 časova, a izjave za medije su planirane u periodu od 10 do 11 časova.

Ovogodišnji Sajam se realizuje u sklopu Akademije održivosti u saradnji sa Fondacijom Mozaik i SIGN mrežom a uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju (BTD) i Evropske unije.

Sajam je finansijski podržao Grad Banja Luka i Ministarstvo porodice, omladine i sporta a komercijalni partneri su Jelen pivo sa koji ova organizacija realizuje i finale „Jelen Business Case Challenge-a“ na dan Sajma, kao i Ernst&Young, poznata kompanija iz finansijskog sektora sa kojima realizujemu eduativne aktivnosti!

Ulaz na Sajam je besplatan.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/drustveni-dogadaji/sajam-praksi-i-stependija-2014/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])