Otvara se Podrum scena u Gospodskoj

Objavljeno: 16. 2. 2015 u 14:40h

Svečano otvaranje “Podrum scene” u Gospodskoj ulici Banjalučkog studentskog pozorišta (BSP) biće održano 19. februara u 20 časova.

slikacitava (4)

Desiće se to na rođendan ovog pozorišta, a scenu će svečano otvoriti gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, čijom se odlukom i krenulo u rekonstrukciju matične scene BSP-a, koja je rekonstruisana prema idejnom rješenju scenografa Dragane Macan.

Biće i uručene godišnje nagrade i to: “Zlatna povelja” Gradskoj upravi Banjaluka, “Zlatni indeks” gradonačelniku Gavranoviću, kao i nagrada za životno djelo Seadu Đuliću, reditelju prve predstave “Magbet”, koja je odigrana u “Podrum sceni”.

Pozorišna, 39. sezona će zvanično startovati premijerom predstave “Potop” 28. februara u 20.30 časova, a biće to 81. premijera u istoriji Studentskog pozorišta. Upravo zbog toga u ovoj sezoni na matičnoj sceni BSP-a biće 81 stolica u gledalištu.

“Istina, u sezonu ulazimo bez opreme, ali dobijamo ono najbitnije – kutak za nesmetan i normalan rad, ne samo za članove BSP-a, već i za druge stvaraoce “srodnih umjetnosti”, rekao je režiser Aleksandar Pejaković.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/bioskop-i-pozoriste/otvara-se-podrum-scena-u-gospodskoj/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])