Nagrađeni film Darka Lungulova uskoro u Banjaluci

Objavljeno: 14. 10. 2014 u 21:11h

Film “Spomenik Majklu Džeksonu”, koji će uskoro početi da se prikazuje u banjalučkom multipleksu “Palas”, dobio je specijalno priznanje žirija na “Let's Cee” filmskom festivalu u Beču.

Spomenik Majklu Džeksonu

Ovo ostvarenje, kako su naveli članovi žirija, očaralo ih je živopisnom pričom iz Srbije u kojoj se ozbiljna tema sa originalnim zapletom i sjajno iznijansiranim glumačkim ostvarenjima transformiše u veliko zadovoljstvo za publiku.

“Drago mi je što je žiri moj film nazvao ‘velikim zadovoljstvom za publiku’, jer mi je to i bila namera, da napravim film koji pokreće na razmišljanja, ali je i film za publiku”, izjavio je tim povodom Darko Lungulov, scenarista i reditelj.

Film “Spomenik Majklu Džeksonu” je svjetsku premijeru imao na festivalu u Karlovim Varima, a učestvovao je i na filmskim festivalima u Puli i Herceg Novom, gdje je dobio gran pri “Zlatna mimoza” za najbolji film.

Takođe, prikazivan je i na festivalima u Sarajevu, Zadru i Nišu, gdje je Boris Milivojević za ulogu Marka dobio gran pri NAISA za najbolje glumačko ostvarenje i nagradu kritike FIPRESCI Srbije.

Film je prikazan i na Internacionalnom filmskom festivalu “Love&Anarchy” u Helsinkiju, “Raindance” festivalu u Londonu, Internacionalnom festivalu u Hamburgu i već pomenutom “Let's Cee festivalu” u Beču, dok ga u skorijem periodu očekuje prikazivanje i na “Golden Orange” festivalu u Antaliji.

Iako je već učestvovao na brojnim festivalima, premijera ovog ostvarenja u Srbiji zakazana je za 29. oktobar u Sava centru u Beogradu. Dan kasnije će krenuti distribucija u bioskopima u regionu, a početkom novembra biće i na redovnom repertoaru bioskopa “Palas” u Banjaluci.

U ovoj crnohumornoj komediji Boris Milivojević igra Marka, koji, da bi spasio umiruću varošicu u kojoj živi i spriječio ljubav svog života da ode, podiže spomenik kralju popa. U ovoj namjeri podržava ga Dragan Bjelogrlić u ulozi vojnog pilota.

Ideja glavnog lika o izgradnji spomenika privlači pristalice, ali i neprijatelje. Očajan, ali odlučan da uspije, Marko falsifikuje pismo kralja popa i tako uspijeva da ubijedi gradonačelnika i sve ostale da Majkl Džekson dolazi u njihovu varošicu na otkrivanje spomenika. Varošica najednom oživi, ljudi su puni elana i nade, a Marko uspijeva da pridobije svoju ljubav da ostane.

Tokom otkrivanja spomenika, iznenada stiže vijest o smrti pravog Majkla Džeksona. Cijeli ludački slijed događaja dovodi do ispunjenja Markovog sna, ali na ironičan i neočekivan način.

Glumica Mirjana Karanović jednom prilikom istakla je da je ovaj film zapravo priča o nekim idealima i snovima.

“Ja sam čitala scenario dok je još Majkl Džekson bio živ, a kada je on umro, Darko je rekao: ‘Pa šta sad da radim, kako ću ovaj film da napravim?’ A, onda se sve to složi i ima nekog smisla”, smatra poznata glumica.

Pored Karanovićeve i Milivojevića, u filmu igraju i Nataša Tapušković, Dragan Bjelogrlić, Toni Mihajlovski, Branislav Trifunović, Ljubomir Bandović, Marko Janketić, Emilija Terzić i Srđan Miletić.

“Ovo nije priča o Majklu Džeksonu, već o nama, o potrazi za novim herojima i novim identitetom, o potrazi za spasom i nadom. Želio sam da napravim film koji govori o ozbiljnim temama, ali kroz komediju – bizarnu priču sa šarmantnim, nesvakidašnjim likovima”, istakao je nedavno reditelj.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/nagradeni-film-darka-lungulova-uskoro-u-banjaluci/||claudebot