Ovonedjeljni repertoar NPRS

Objavljeno: 29. 9. 2014 u 13:46h

Kvalitetne i žanrovski različite predstave našle su ove sedmice na repertoaru Narodnog pozorišta Republike Srpske. Publika će imati priliku da na daskama Narodnog pozorišta pogleda predstavu: “Odumiranje međeda”, “Žiranti”, “Narodni poslanik”, i “Četrnaesta”.

Odumiranje međeda

  • Scena “Petar Kočić”
  • Ponedjeljak, 29. septembar u 20.30 časova

odumiranje medjeda

Reditelj komedije “Odumiranje međeda” je Aleksandar Pejaković, a scenografiju predstave potpisuje Dragana Purković Macan.

Brojnu glumačku postavu čine: Ognjen Kopuz, Sandra Ljubojević, Svetlana Tanja Popović, Danilo Popržen, Aleksandar Stojković, Zoran Stanišić, Dobrica Agatović, Đurđa Vukašinović, Gordana Milinović, Željko Erkić, Vladimir Đorđević, Vukašin Rakić i Goran Simić.

Pozorišna predstava “Odumiranje međeda”, po istoimenom djelu Branka Ćopića, prikazuje univerzalnu i vječitu temu odnosa vlasti i pozorišta. Govori o ljudima koji su nekad vladali i onima koji danas vladaju, a u prvi plan su stavljeni mito i korupcija.

U okviru obelježavanja 100 godina od rođenja Branka Ćopića, predstavu “Odumiranje međeda” možete pogledati i 2. oktobra na sceni “Petar Kočić” sa početkom u 20.30 časova.

Žiranti

  • Scena “Petar Kočić”
  • Srijeda, 01. oktobar u 20.30 časova

žiranti

Komedija Marija Ćuluma, čiji su koautori Aleksandar Pejaković i Željko Stjepanović, nastala je u okviru dramaturške radionice na 15. “Teatar Festu”.

Scenograf predstave je Nevenka Milašinović, kostimograf Ivana Jovanović, dramaturg Branko Brđanin, lektor Milorad Telebak, a sufler i inspicijent Nada Galić.

Glumačke uloge pripale su Đorđu Markoviću, Radenki Ševi, Dragoslavu Medojeviću, Mirzeti Jakšić, Koviljki Šipki i Bošku Đurđeviću.

Radnja “Žiranata” smještena je u stan od 20 metara kvadratnih u kojem dva bračna para i jedna starica dočekuju Novu godinu.

Priča je zapravo komedija situacije u kojoj se u kontrapunktu ismijavaju teme lažnog prijateljstva i grupnog seksa. Radnju komada pokreće potreba za potencijalnim žirantima koji dolaze u goste i kao kontrauslugu za jemstvo traže „zamjenu partnera“, odnosno „sving”.

Narodni poslanik

  • Velika scena
  • Petak, 03. oktobar u 20.00 časova

Scena iz predstave "Narodni poslanik"

Komedija Branislava Nušića, a u režiji Nikole Pejakovića. Dramaturg je Radmila Smiljanić, scenograf Dragana Purković Macan, a kostimograf Ivana Jovanović.

U predstavi igraju: Željko Stjepanović, Nikolina Đorđević, Boris Šavija, Ljubiša Savanović, Anja Stanić, Željko Erkić, Aleksandar Stojković, Đurđa Vukašinović, Nataša Ivančević i Zlatan Vidović.

U “Narodnom poslaniku” Nušić ismijava jedan društveni događaj koji periodično, poput neke vremenske nepogode, naleti niotkuda i unese nemir među stanovnike pogođenog područja. Izbori, jer o njima je riječ, negdje po toj matrici odvijaju se i dan danas na ovim prostorima, ali ludosti koja ih obavija i prati nisu pošteđene ni mnogo sređenije sredine.

Četrnaesta

  • Velika scena
  • Subota, 04. oktobar u 20.00 časova

cetrnaesta

Autor, reditelj i dramaturg: Ana Đorđević

Igraju: Branko Janković, Goran Jokić, Željko Erkić, Zlatan Vidović, Sandra Ljubojević, Miljka Brđanin- Babić, Dragana Marić, Danilo Kerkez, Ivan Perković.

Pucnji u Sarajevu označili su preokret u istorijskim zbivanjima čitavog svijeta; tok istorije naglo je ubrzan i konačno usmjeren ka tački kojoj je Evropa od samog početka 20. vijeka sa zebnjom i euforijom stremila, ka opštem ratu koji je izmjenio svijet koji je do tada bio poznat.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/ovonedjeljni-repertoar-nprs-4/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])