Sedmični repertoar NPRS

Objavljeno: 22. 9. 2014 u 13:46h

Sedmični repertoar Narodnog pozorišta Republike Srpske ove nedjelje veoma je bogat kvalitetnim i žanrovski različitim predstavama. Do kraja tekuće nedjelje publika može uživati u predstavama: “Izgubljeni u Bruklinu”, “Četrnaesta” i “Kokoška” .

Izgubljeni u Bruklinu

  • Scena “Petar Kočić”
  • Četvrtak, 25. septembar u 20.30 časova

Izgubljeni u Bruklinu

Autor predstave „Izgubljeni u Bruklinu“ je Džo Moler, a u režiji Vladimira Đorđevića. Scenografiju potpisuje Dragana Purković Macan.

U predstavi igraju Željko Erkić i Vladimir Đorđević, a dramatizaciju i scenario potpisuju Milan Gajić i Mario Ćulum.

Možda se i pronađem, ovo je Amerika, sve je moguće…” riječi su koje na početku predstave “Izgubljeni u Bruklinu“ izgovara glavni junak Džo Moler. Pronalaženje (posla, iskrene ljubavi i ponajviše sebe) je osnovni motiv cijele predstave, jer služi kao pokretač svih događaja u njegovom životu. Džo pripada onom dijelu srpske emigracije koji je, odrastajući na holivudskim filmovima, privučen sjajem i bogatstvom sa celuloidne trake u Americi potražio život sa sigurnim hepiendom. Ubrzo po dolasku, shvata da obećani život ni malo ne liči na scene sa bioskopskog platna.“

Četrnaesta

  • Velika scena
  • Petak, 26. septembar u 20.00 časova

cetrnaesta

Autor, reditelj i dramaturg: Ana Đorđević

Igraju: Branko Janković, Goran Jokić, Željko Erkić, Zlatan Vidović, Sandra Ljubojević, Miljka Brđanin- Babić, Dragana Marić, Danilo Kerkez, Ivan Perković.

Pucnji u Sarajevu označili su preokret u istorijskim zbivanjima čitavog svijeta; tok istorije naglo je ubrzan i konačno usmjeren ka tački kojoj je Evropa od samog početka 20. vijeka sa zebnjom i euforijom stremila, ka opštem ratu koji je izmjenio svijet koji je do tada bio poznat.

Kokoška

  • Velika scena
  • Subota, 27. septembar u 20.00 časova

Scena iz predstave "Kokoška"

Predstava, u režiji Predraga Štrbca, dešava se u nekoj dalekoj palanci, a prikazuje svakodnevnicu i život glumaca “iza kulisa”.

Ovaj izuzetno zanimljivi tekst opisuje intimu života glumaca i glumica, život iza kulisa i postavlja pitanje: gdje je i da li se uopšte može povući jasna distinkcija između teatra i života? Danas kada je upravo naš svakodnevni život postao najprodavaniji medijski materijal, ova predstava, na jedan ironično-komičan način govori o životu ljudi kojima teatarska umjetnost predstavlja osnovni uslov egzistencije.

Uloge tumače Nataša Ivančević, Gordana Milinović, Miljka Brđanin-Babić, Đorđe Marković, Aleksandar Stojković, Ljubiša Savanović, Radmila Smiljanić, Danilo Popržen i Pero Ris. Predrag Štrbac je, takođe, zadužen za izbor muzike, scenografiju potpisuje Dragana Macan, a kostimografiju Milica Grbić.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/sedmicni-repertoar-nprs-3/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])