Do kraja nedjelje u NPRS pogledajte…

Objavljeno: 7. 9. 2014 u 23:07h

Narodno pozorište Republike Srpske nudi tekuće sedmice svim ljubiteljima pozorišta tri predstave. Publika će moći uživati u predstavi: “Garsonjera”, “Ukroćena goropad” i “Pravednici”.

Garsonjera

  • Scena “Petar Kočić”
  • Četvrtak, 11. septembar u 20.30 časova

garso-575x353

“Garsonjera” je rađena prema motivima vodvilja “POZAJMLjENI STAN”, autora Imrea Benčika, a u režiji Aleksandra Pejakovića koji je i dramaturg predstave.

U predstavi igraju glumci NPRS, Vedrana Mačković Zubović, Miljka Brđanin Babić, Ljiljana Čekić, Radenka Ševa, Bojan Kolopić, Dragoslav Medojević, Zoran Stanišić, Ognjen Kopuz i Rok Radiša.

Scenograf “Garsonjere” je Dragana Purković Macan, kostimograf Ivana Jovanović, lektori Milorad Telebak i Nataša Kecman, a inspicijent i sufler predstave je Vesna Maksimović.

Ukroćena goropad

  • Velika scena
  • Petak, 12. septembar u 20.00 časova

ukrocena goropad

Vilijem Šekspir

Prevodioci: Živojin Simić i Sima Pandurović

Igraju: Željko Stjepanović, Boško Đurđević, Zlatan Vidović, Željko Erkić, Aleksandar Stojković, Ljubiša Savanović, Anja Stanić, Snježana Stikić, Vladimir Đorđević, Goran Jokić, Radenka Ševa, Bojan Kolopić, Rok Radiša.

Ukroćena goropad sastoji se iz tri dijela, tri različita dramaturška nivoa, koji nagovještavaju i oblikuju osnovne vidove i zakone dramske kompozicije Šekspirove dramaturgije. Okvir komedije je šaljiva predigra ili uvođenje, priča o siromašnom pijancu koji, obmanut, povjeruje da je bogat vlastelin, i probuđen iz sna, gleda pozorišnu predstavu o pripitomljavanju goropadice.

Pravednici

  • Velika scena
  • Subota, 13. septembar u 20.00 časova

Premijera predstave Pravednici (10)

Dramaturg predstave je Rade Simović, scenograf Nevena Milašinović, kostimograf Ivana Jovanović, a lektori Milorad Telebak i Nataša Kecman.

U predstavi igraju: Nataša Ivančević, Aleksandar Stojković, Anja Stanić, Goran Jokić, Branko Janković, Željko Erkić i Zlatan Vidović.

Drama “Pravednici” govori o ruskim revolucionarima, koji imaju namjeru da ubiju velikog kneza i da onda, osvoje vlast i donesu mir i pravdu svima, pogotovo potlačenima.

Glavni zaplet drame se zasniva na sljedećem pitanju: Treba li svako neke svoje političke ili društvene težnje i želje da ostvari zločinom? Kakva se to pravda može istjerati navidjelo ako se do nje dolazi zločinom…?

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/bioskop-i-pozoriste/do-kraja-nedjelje-u-nprs-pogledajte-3/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])