“Film forward” 12. maja u Banjaluci

Objavljeno: 9. 5. 2014 u 12:54h

Američka ambasada u BiH i Sundance Institut, u saradnji sa Kratkofil Plus, DIS pozorištem mladih i Domom Omladine, organizuju 12. maja u Banjaluci prikazivanje filmova „Raketa“ i Oskarom nagrađenog „Sedam metara od slave“, u sklopu projekta „Film Forward“.

rocket_thumb_medium

Projekcije će se održati u Domu Omladine a zakazane su za 15 časova kada će biti prikazan film „Raketa“ te 20 časova kada će publika imati priliku da pogleda prošlogodišnjeg dobitnika Oskara za najbolji dokumentarni film „Sedam metara od slave“. Osim vrhunskih filmskih ostvarenja publici će se predstaviti Caitrin Rogers, producentica „Sedam metara od slave“ i dobitnica Oskara; Kim Mordaunt, reditelj filma „Raketa“; Caroline Libresco, Direktor specijalnog programa Sundance Festivala, te ostali predstavnici Sundance Instituta.

Prema riječima Keri Putnam, izvršne direktorice Sundance Instituta projekat Film Forward zamišljen je kako bi se kroz zajednički dijalog spojili ljudi iz različitih sredina, kultura i gledišta, uz pomoć moćnog filmskog medija i prezentovanja priča.

“Mogućnost povezivanja sa publikom u Bosni i Hercegovini kroz Film Forward, već drugu godinu, predstavlja neprocjenjiv izvor kreativne i kulturne razmjene”, rekla je Putnam.

Program u BiH će se fokusirati na dešavanja u zajednicama i porodicama koje su raseljene u ratu, te globalizaciju i ekonomske izazove. Planiranim diskusijama se želi ohrabriti dijalog o feminizmu i značaju uspjeha, a „Film Forward“ cilja na publiku koja ima ograničen pristup nezavisnom filmu, studente i lokalne filmske zajednice.

Osim Banjaluke, „Film Forward“ projekcije će se od 9. do 16. maja organizovati i u Sarajevu, Zenici, Brčkom, Doboju i Busovači, a pored pomenutih „Raketa“ i „Sedam metara od slave“ prikazaće se i ostvarenja „Svijet pred njom“, „Ples u Jafi”, “Učionica kao gradilište zajednice”, “Stanica Fruitvale”, “Ulica Valentine” i “Krugovi”.

Filmovi koji će biti prikazani u Domu omladine:

Raketa (The Rocket)

(Režija: Kim Mordaunt) – Dječak za kojeg se vjeruje da donosi nesreću vodi svoju porodicu i par društvenih otpadnika kroz Laos u potrazi za novim domom. Nakon putovanja ispunjenog nesrećama kroz zemlju koja nosi ožiljke rata, dječak odluči dokazati kako nije uklet i napravi džinovsku raketu sa kojom se prijavi na vrlo unosno ali opasno godišnje takmičenje: Festival raketa.

Sedam metara od slave (Twenty Feet From Stardom)

(Režija: Morgan Neville) – Milioni poznaju njihove glasove ali im niko ne zna imena. Sedam metara od slave je neispričana priča o pratećim vokalima nekih od najvećih muzičkih legendi XXI vijeka. Ovi talentovani umjetnici pokrivaju različite stilove, žanrove i razdoblja popularne muzike, no svaki ima jedinstvenu i zadivljujuću priču o životu u sjeni superzvijezde.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/bioskop-i-pozoriste/film-forward-12-maja-u-banjaluci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])