Premijera predstave “Život je opaka navika”

13. April 2012.

Dramska predstava “Život je opaka navika” po tekstu Duška Radovića, premijerno će se izvesti u Dječijem pozorištu RS 17. aprila, sa početkom u 20 časova.

Scena iz predstave “Život je opaka navika”

Dječije pozorište RS se po četvrti put obraća publici sa tekstom Duška Radovića.

“Prije 18 godina smo izvodili varijantu predstave ‘Život je opaka navika’, a sad je opet radimo, samo u proširenoj varijanti i sa izmjenjenom dramatizacijom”, rekao je direktor Dječijeg pozorišta RS Predrag Bjelošević.

Režiser predstave Nenad Bojić kaže da je Radovića upoznao još kao dijete kroz njegove pjesme i priče, ali da ga je i lično poznavao, te da je on pisac i pjesnik koji osvaja sva vremena i svu djecu.

„Ova predstava je između kabarea i mjuzikla, a zamislio sam je u 33 sličice, koje se mjenjaju kao u kaleidoskopu i za vrijeme predstave vidjeće se mnogo žanrova“ , rekao je Bojić

Uloge tumače: Aleksandar Blanić (Miki Liki), Božana Bijelić (Lajla Lou), Duško Mazalica (gospodin Klu), Aleksandra Spasojević (gospođa Klu), Dragan Banjac (Luj), Svjetlana Andrić (Lujka) i Mladen Janković (pijanista).

Kompozitor songova je Mladen Matović, koreograf Ana Tešić, kreator lutaka Zoran Bjelošević, lektor Milorad Telebak, a slikarske radove potpisuje Zoran Marković.

Režiser Nenad Bojić sa ovom predstavom obilježava 30 godina umjetničkog rada, dok Dječije pozorište RS premijeru poklanja svom gradu povodom obilježavanja 22. aprila – Dana grada.

 


Šta ti misliš o ovoj temi?