Gradsko pozorište Jazavac: Repertoar za februar

Objavljeno: 6. 2. 2014 u 13:23h

U toku mjeseca februara na daskama Jazavca biće premijerno izvedene predstave “Put po svijetu na trotinetu” na Dječijoj JUHU sceni i “Ispovijesti” u sklopu Studija Jazavac. Na repertoaru su i komedije “PMS- Post muški stres”, “Mister Bin” i “Superseks”.

JAZAVAC (1)

Put po svijetu na trotinetu

Premijerno izvođenje predstave “Put po svijetu na trotinetu” je u nedjelju, 09. februara u 18.00 časova na na Dječijoj Juhu sceni.

Naredno prikazivanje je u subotu, 15. februara u 18.00 časova.

put po svijetu na trotinet

“Put po svijetu na trotinetu” po tekstu Tode Nikoletića režira Aleksandra Spasojević, a igraju Vladimir Đorđević, Dragana Marić i Velimir Blanić.

Predstava će vas vratiti u svijet dječijih igara, novih saznanja i provesti kroz nekoliko zemalja na raznim kontinentima. Podsjetiće najmlađe, ali i one starije da su djeca najbolji drugari jedni drugima, a ne telefoni, tableti, računari. Ko se danas igra “kauboja i indijanaca”, “školice”, “limuna i narandže”, žmire, klikera?

Predstava “Put po svijetu na trotinetu” je druga premijera na Dječijoj JUHU sceni.

PMS- Post muški stres

Komedija “PMS- Post muški stres” po tekstu “Ženski razgovori” Duška Radovića na repertoaru je u nedjelju, 16. februara u 20.00 časova.

Dramaturg predstave je Mario Ćulum, a igraju Sandra Ljubojević i Dragana Marić.

PMS

Muškarac, vječita tema ženskih razgovora, od ranog djetinjstva do poznih godina. Kako žene sazrijevaju, tako se mijenja i njihov odnos prema muškarcima. Koristeći tekstove Duška Radovića, dvije glumice pričaju priče desetaka žena kroz situacije bliske našoj svakodnevici.

Svaka priča ima svoju junakinju koju smo, možda, sreli na ulici, pijaci, trgovini… Ako izdvojimo vrijeme za ovu predstavu, otkrićemo njihove tajne.

Predstava je namijenjena i muškarcima i ženama. Prvima da saznaju šta žene misle o njima, a drugima zbog mogućnosti identifikacije i pronalaska rješenja problema s prvima.

Mister Bin

Komediju u režiji Vladimira Đorđevića, u kojoj igraju Vladimir Đorđević i Velimir Blanić možete u Gradskom pozorištu Jazavac pogledati u petak 21. februara u 20.00 časova.

Mr Bin

Predstava Mister Bean sadrži jedanaest slika u kojima su prikazana, na komičan način, pitanja vjere, bontona, stereotipi mentaliteta.

Predstava prikazuje neke životne situacije koje su uokvirene britanskim humorom, a koje su prilagođe našem podneblju. Tekst sadrži dosta poučne elemente kao što su ”pogrešno” čitanje Šekspira, neprilagođenost ljudi u različitim situacijama i kako riješiti probleme koji se javljaju na prvom sastanku, u školi, crkvi…

Ispovijesti

Iz GPJ su najavili još jednu premijeru, a to je komad “Ispovijesti”, koji će na sceni oživjeti 23. februara u 17.00 časova u izvođenju članova Studija “Jazavac”.

Predstava “Ispovijesti” je zajednički autorski rad članova Studija Jazavac, a sastavljena je od niza ličnih ispovijesti učesnika u predstavi koji su pred publiku hrabro iznijeli svoje najintimnije doživljaje.

Ova predstava će da vas nasmije, ali će publika imati priliku i da se zamisli i da se zapita da li dovoljno vremena posvećujemo odgajanju i obrazovanju naše djece te da li nam jurnjava za materijalnim ostavlja vremena da se bavimo najbližima.

Superseks

U petak, 28. februara u 20.00 časova na repertoaru je komedija “Supersex”. Predstava je u režiji Miloša Paunovića, igraju Bojan Kolopić, Zlatan Vidović, Nataša Perić i Nataša Račić.

Supersex

“Supersex” je tinejdžerska komedija koja prati veče dva mlada para, koja prolaze kroz niz komičnih situacija, pokušavajući da nabave zaštitu. Usput sreću čitav niz likova, poznatih i nepoznatih, koji ih dovode u najneočekivanije situacije. Sporedni likovi se pojavljuju kao prepreka do njihovog cilja, a igrajući životne uloge slikaju društvo u kojem živimo.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/bioskop-i-pozoriste/gradsko-pozoriste-jazavac-repertoar-za-februar/||claudebot