Presuda optuženima za iznudu u ponedjeljak

Objavljeno: 1. 2. 2014 u 12:40h

Presuda Đorđu Ćulumu, Danku Kajganiću, Vinku Kneževiću i Andriji Čivčiću iz Banjaluke, koje terete za iznudu 75.000 maraka od Siniše Slijepčevića i njegove majke Ranke, biće donesena i objavljena u ponedjeljak u banjalučkom Okružnom sudu.

Okružni-sud-u-Banju-Luci

Ovo je u petak odlučila predsjednik sudskog vijeća Olga Pantić nakon iznošenja završnih riječi tužilaštva i odbrane u ovom slučaju.

Okružni tužilac Dragana Lipovčić u završnoj riječi zatražila je od sudskog vijeća da optužene osudi jer smatra da za to ima dovoljno dokaza. Branioci optuženih advokati Miroslav Mikeš, Mirko Dabić i Branko Gudalo zatražili su oslobađajuću presudu. Oni smatraju da nema nijednog dokaza koji ukazuje na to da su optuženi počinili krivično djelo.

Tužilac Dragana Lipovčić prije iznošenja završnih riječi izmijenila je optužnicu u kojoj je naglasila da su optuženi od Slijepčevića iznudili 75.000 umjesto kako je ranije bilo u optužnici 55.000 maraka. Prema navodima u optužnici, Ćuluma, Čivčića, Kneževića i Kajganića terete da su Siniši Slijepčeviću i njegovoj majci pozajmili 32.000 maraka sa kamatom od 15 do 20 odsto.

Potom su na osnovu toga od januara do septembra 2008. godine na ime kamata prijetnjama iznudili 75.000 maraka. Navodi se da su optuženi osim toga od njih tražili da još vrate 115.000 maraka kao dug. Nakon iznošenja završnih riječi, Ranka Slijepčević je sudu dostavila odštetni zahtjev u kojem traži da joj optuženi solidarno isplate 75.000 maraka zbog iznude novca i pretrpljenog straha.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/drustveni-dogadaji/presuda-optuzenima-za-iznudu-u-ponedjeljak/||claudebot