Treće kolektivno vjenčanje u junu

Objavljeno: 29. 1. 2014 u 09:26h

Mladi parovi koji ove godine odluče da stanu na “ludi kamen” moći će to da učine na trećem kolektivnom vjenčanju koje će biti održano u junu.

Kolektivno-vjencanje-14

Ova najava naišla je na oduševljenje među mladima s obzirom na to da ova manifestacija nije održana prošle godine zbog nedostatka sredstava. Mnogi parovi koji su za ovu godinu isplanirali odlazak pred oltar kažu da će ovaj korak preći mnogo lakše ako to bude u društvu.

Organizatori kažu da će kolektivnom vjenčanju prethoditi manifestacija “Bebi na dar”, u kojoj će akteri biti mladenci sa posljednjeg kolektivnog stupanja u brak koji su dobili prinovu.

“Ova svadba podrazumijeva neuobičajeno ceremonijalno građansko vjenčanje. Parovi se prijavljuju po aplikaciji i dužni su ispoštovati sve zakonske zahtjeve za nesmetano stupanje u brak, a mogu biti iz RS, BiH, regiona ili inostranstva”, rekla je Olivera Ratković, koja je idejni tvorac projekta.

Budući mladenci, osim organizacije samog vjenčanja, dobijaju vjenčanicu i odijelo, frizuru, šminku, popust pri kupovini burmi, ali i časove plesa. Dobiće i video i foto zapis vjenčanja, a planirane su i nagrade sponzora.

“Kampanja još nije počela, a prošle godine je zvalo pedesetak parova iz cijele zemlje da aplicira za ovu manifestaciju. Zainteresovani se već mogu prijaviti, a prijave bi trebalo da budu završene u prvoj polovini maja”, rekla je Ratkovićeva.

Mladen i Slađana iz Banjaluke kažu da će se sigurno prijaviti i da je ovo prilika da imaju neuobičajeno vjenčanje o kakvom, kako kažu, oduvijek maštaju.

Podrška

Tokom kolektivnih vjenčanja koja su održana 2011. i 2012. godine u Banjaluci brak je sklopilo 30 parova. Tada su ovaj događaj podržali Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport RS, grad Banjaluka, Turistička organizacija grada, te brojni donatori.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/drustveni-dogadaji/trece-kolektivno-vjencanje-u-junu/||claudebot