Gdje su danas i kako izgledaju zvijezde popularne serije “Beverly Hills” (Foto)

Objavljeno: 18. 9. 2014 u 15:07h

Oni koji su odrastali u devedesetima vjerovatno su gledali i kultnu teen seriju “Beverly Hills” koja je prikazivala život mladih i bogatih srednjoškolaca s posebnim naglaskom na Brandonu i Brendy Walsh koji su se pokušali snaći u novoj sredini.

ser1

Iako je nakon završetka serije malo ko od originalne osmorke ostvario zapaženije uloge, nedavno priključenje Lukea Perryja glumačkoj postavi “CSI: Cybera”, neke je natjeralo da se zapitaju gdje su danas zvijezde devedesetih i čime se bave.

Shannen Doherty (Brenda Walsh)

Pathway To The Cure for Breast Cancer

Turbulentni odnos buntovne Brandonove sestre blizanke i problematičnog Dylana ono je o čemu su mnogi tinejdžeri u vrijeme prikazivanja pričali. Međutim, iako je bila jedan od centralni likova, Shannen je seriju napustila nakon četiri sezone, a razlog je navodno bila njezina neprofesionalnost.

Nakon odlaska iz serije nije imala zapaženijih uloga, a ono po čemu je mnogi pamte je slikanje za Playboy. Doduše, pojavljivala se u manjim ulogama, a fanovi Kevina Smitha vjerovatno će se sjetili njezinih uloga u “Mallratsima” i “Jay and Silent Bob Strike Back”.

Danas 43-godišnja glumica uglavnom se pojavljuje u televizijskim filmovima i serijama.

Jason Priestly (Brandon Walsh)

Jason Priestley in Sydney, Australia, to launch Foxtel channel FX

Dobar i uvijek pravedni Brandon Walsh imao je fanova koliko i onih kojima je išao ne živce. No, u seriji je bio omiljen pa su tako oko na njega bacile i Kelly i Andrea.

Iako nakon “Beverly Hillsa” nije imao zapaženijih uloga, pojavljivao se u mnogim serijama, a trenutno glumi u kanadskoj humorističnoj seriji “Call Me Fitz” koja je u četvrtoj sezoni prikazivanja.

2002. Jason je doživio tešku prometnu nesreću u kojoj je povrijedio kičmu, ali brzo se oporavio. Ovaj 45-godišnjak nedavno je objavio i autobiografiju “Jason Priestley: A Memoir”.

Luke Perry (Dylan McKay)

Audi Best Buddies' Bowling For Buddies

Iako je tokom emitovanja serije bio tiha patnja Brende Walsh, scenaristi su ga na kraju spojili s Kelly. U svakom slučaju, Dylan je bio najproblematičniji lik u seriji. Borio se s alkoholizam i brojnim drugim porocima.

Karijera nakon “Beverly Hillsa” nije bila posebno uspješna, ali pojavio se u serijama kao što su “Jeremiah” i sasvim solidnoj HBO-ovoj “John From Cincinnati” koja je ukinuta nakon prve sezone. Pojavio se i u Bessonovom “Petom elementu”, ali samo na nekoliko sekundi.

Jennie Garth (Kelly Taylor)

Wearing a yellow and white dress and turquoise jacket, Jennie Garth arrives at NYC office building

Lijepa i razmažena bogatašica Kelly, bila je jedan od omiljenih likova pa se pojavljivala u svih deset sezona serije. Međutim, karijeru nije nastavila s posebnim uspjehom, a danas, poput Tori Spelling, snima reality show, međutim, show ne prati samo njezin život već i pokušaj rekonstruisanja derutne kuće u kojoj će živjeti sa svoje troje djece.

Između ostalog, tu je i sitcom “Mystery Girls” u kojem glumi s Tori Spelling, a dosta je šala referenca na njihovu prijašnju suradnju.

Tori Spelling (Donna Martin)

Tori Spelling seen on 'Extra' in Universal City, California

Tori je bila “ona glupava”, ali u seriji se zadržala najduže. U prvom redu zbog tate, Aarona Spellinga, koji je bio jedan od glavnih producenata serije.

Njezine uloge nakon “Beverly Hillsa” malo tko pamti, ali pojavila se u “Mrak filmu 2”, a njezin reality show “True Tori” je i dalje omiljena tema tabloida. Njezina knjiga “Story Teling” bila je na vrhu liste bestselera u Americi.

Nakon očeve smrti naslijedila je dio njegovog imanja, vrijednog oko 500 miliona dolara, ali unatoč tome, često se piše o njezinim financijskim problemima.

Brian Austin Green (David Silver)

Generosity Water presents The 5th Annual Night of Generosity Benefit

U seriji se zadržao kratko, svega tri sezone, ali najmlađi član postave ostao je u sjećanju mnogih gledatelja.

Nakon “Beverly Hillsa”, pojavio se u mnogim serijama, a neki ga znaju i kao sporednog lika u sitcomu Charlieja Sheena “Anger Management”. Glumio je u “Terminator: The Sarah Connor Chronicles”, “Smallvilleu”, “Očajnim domaćicama”, a oni koji ne prate njegovu glumačku karijeru, znaju ga i kao supruga Megan Fox.

Ono što mnogi ne znaju jest da je Green imao rap karijeru surađujući s članovima Pharcydea, a kao što možete čuti – nije bio loš.

Ian Ziering (Steve Sanders)

"Sharknado" and "90210" star Ian Ziering returns to Chippendales for a six week summer engagement as celebrity guest host at the Chippendales Theater

U seriji se zadržao svih deset sezona. Igrao je šarmantnog i pomalo problematičnog Stevea Sandersa. Nakon serije karijeru je nastavio i na filmu, a mlađe ga generacije znaju i kao glavnog lika u trash hitovima “Sharknado” i “Sharknado 2: The Second One”.

Pedesetogodišnjak je nedavno završio u medijima nakon što se u poznijim godinama odlučio skinuti i nastupati kao striper.

Gabrielle Carteris (Andrea Zuckerman)

SAG Awards 2013

Ako je Donna bila “ona glupava”, Andrea je svakako bila “ona koja svima ide na živce”. U seriji je glumila lik Brandonove najbolje prijateljice koja je prema njemu gajila snažne osjećaje. U četvrtoj sezoni Andrea ostaje trudna i udaje se za dečka kojeg gotovo ni ne poznaje.

Gabrielle se nakon završetka serija pojavila u mnogim drugim TV projektima, ali uglavnom u epizodnim ulogama.

Časopis People 2008. je pisao da se razboljela tokom snimanja jednog filma u Vancouveru i da joj je lice ostalo paralizovano, kao i da je izgubila dar govora na šest mjeseci. Nakon ovog nakratko se povukla iz javnog života, a prošle godine, ova se 53-godišnjakinja pojavila u serijama “Longmire” i “The Middle”.

Izvor: Index.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/slavni/gdje-su-danas-i-kako-izgledaju-zvijezde-popularne-serije-beverly-hills-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])