Turisti se žale na boje i traže nepostojeću plažu

Objavljeno: 22. 1. 2015 u 11:13h

Zaposleni u turističkim agencijama u Srpskoj često se susreću sa sitničavim klijentima koji im zadaju glavobolju žaleći se na bizarne stvari poput nejednakih fuga u kupatilu, dosadnih komšija, gužvi na plaži, ali nije rijetkost i da traže sobe u kojima sunce zalazi u tačno određeno vrijeme i pješčanu plažu tamo gdje i ne postoji.

tur

U agenciji “Hepi travel” iz Bijeljine kažu da se uvijek nađu sitnice na koje nisu mogli uticati ni agencija ni hotel, a na koje se putnici žale. U najvećem broju slučajeva te kritike nemaju nikakve veze sa uplaćenim aranžmanom.

“Ljudi se često žale na vremenske prilike, gužve na plaži, neljubazne mještane, ali imali smo i pritužbe da fuge u kupatilu nisu bile jednake, da su komšije dosadne i da je bilo paučine ispod kreveta”, navode u ovoj agenciji.

Podsjećaju da zahtjeve klijenata agencija piše kao napomenu, a da od hotela zavisi da li zahtjev može biti ispunjen.

“Imali smo slučaj da klijent zahtijeva sobu sa sunčane strane u kojoj sunce zalazi u tri časa popodne. Jedan par je tražio da im obezbijedimo ekstremno veliku sobu, jer im je dijete nemirno i voli da trčkara, a drugi par je stavio u napomenu da dijete koje je navedeno na rezervaciji još nije rođeno te da će ime djeteta javiti kada se ono rodi”, kažu u “Hepi travelu”.

U gradiškoj agenciji “Sidro” takođe se susreću sa nesvakidašnjim pritužbama i zahtjevima klijenata. Jednima su sobe prevelike, drugima premalene, a trećima smeta šuštanje vode iz cijevi ili to što na televizoru nema određenog programa.

“Najviše problema stvaraju nam putnici koji žele da sjede na prvom sjedištu, pa neki čak nude i protivusluge samo da im obezbijedimo prednje sjedište”, kažu u “Sidru” i dodaju da je ponekad teško objasniti da autobusi nemaju toliko prednjih sjedišta.

Navode i da su se prilikom jednog putovanja putnici u autobusu čak posvađali, jer je sa jedne strane bilo toplije.

“Jedna gospođa je željela da ljetuje kao i prethodne sezone u istom objektu u Igalu, ali da joj obezbijedimo pješčanu plažu u blizini sobe”, navode u “Sidru” i dodaju da su mnogo vremena izgubili objašnjavajući da su u Igalu sve plaže kamene ili od blata i da ne mogu obezbijediti pješčanu plažu ako ne želi da promijeni destinaciju.

U agenciji “Istra turs” u Doboju kažu da je bilo slučajeva da klijenti naprave problem tvrdeći da klima ne radi ili da nema tople vode, a zapravo nisu znali da uključe klimu ili puste toplu vodu.

“Jedan bračni par se žalio zbog sobe koja je bila smještena pored lifta, pa im je zvuk lifta ometao san. Imali smo i primjedbu u vezi sa bojom zidova u sobi, jer su klijenti htjeli da umjesto u žutu soba bude okrečena u zelenu boju”, kažu u “Istra tursu”.

U banjalučkoj agenciji “Sebastijan” navode da su im se jednom prilikom klijenti žalili da je temperatura u njihovoj sobi bila niža od temperature u susjednoj sobi.

Ozbiljni vozači

Dokle sežu žalbe putnika potvrđuje primjer iz agencije “Sebastijan”.

“Nakon jednog putovanja putnici su nam se žalili da se vozači tokom cijelog puta nisu nasmijali”, kažu u turističkoj agenciji “Sebastijan” i dodaju da su im pokušali objasniti da vozače treba razumjeti, jer rade naporan posao i da je najvažnije da su bezbjedno putovali.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/putovanja/turisti-se-zale-na-boje-i-traze-nepostojecu-plazu/||claudebot