Dobar provod za manje novca

Objavljeno: 17. 8. 2014 u 11:11h

Iako su došla teška vremena pa ne možete da odete na destinacije o kojima sanjate, to ne znači da sebi ne možete priuštiti odmor.

Putovanja

Zapravo, širom svijeta postoje idealne destinacije koje služe kao alternativa daleko poznatijim, popularnijim, ali i daleko skupljim ljetovalištima. Donosimo vam šest turističkih alternativa koje se mogu pokazati kao pravi izbor na kraju, a koje je predložio portal financesonline.com.

1. Bolivija vs. Brazil: Kada je riječ o odmoru u Južnoj Americi, onda je Brazil svakako najpoznatiji. Svi bi željeli jedan dobar turistički aranžman u Riju. Rio de Žanerio je prvi izbor za veliki broj ljudi, možda i zbog statue Isusa Hrista, koja se nadvija nad ovim gradom.

Međutim, turistički aranžmani u Riju su prilično skupi, iako grad, sam po sebi, i nije toliko skup što se tiče cijena. Alternativa odmoru u Brazilu je Bolivija, zemlja nevjerovatnih prirodnih ljepota, gdje su turistički aranžmani i te kako pristupačni. Ovdje možete posjetiti prašumu Amazon, otkriti jezero Titikaka, a jedna od atrakcije ove zemlje svakako je i grad

Potosi, koji se nalazi na nadmorskoj visini od čak 4.090 metara nadmorske visine. Zanimljivo je da je i Titikaka jezero na najvišoj nadmorskoj visini u svijetu. Naime, ono se nalazi na 3.800 metara nadmorske visine.

2. Korčula vs. Krf: Želite da uživate u toplom vremenu na jugu Evrope, sa naglaskom na neko ostrvo. Mnogima je prva asocijacija grčko ostrvo Krf, koje se nalazi na obali Jonskog mora, a koje je jedna od najpopularnijih destinacija za one koji žele lijepe plaže i toplo more.

Međutim, ostrvo Korčula je idealna alternativa Krfu, posebno ako ne želite ogromne gužve na plažama. U tom dijelu Hrvatske možete iskusiti ronjenje, ali i fenomenalnu korčulansku kuhinju, koja je uglavnom bazirana na morskim plodovima. Riječ je o mirnom i tihom mjestu, koje je idealan izbor za sve one koji žele da napune baterija, a da pritom ne isprazne novčanik.

3. Kanjonlends vs. Veliki kanjon (Grand Canyon): Ako ste ljubitelj avanturizma i želite da istražite kanjone i kolisure, svi hrle u poznati Veliki kanjon u Arizoni, koji je idealno mjesto za sve one koji odmor žele provesti u nevjerovatnoj prirodi. Međutim, ako želite alternativu, onda je i Nacionalni park Kanjojlends u Juti idealan izbor za vas.

U ovom nacioalnom parku imate idealne pješačke staze, ali i stijene, koje su privlačne za penjače. Prizori sa vrha klisura su nevjerovatni. Kroz kanjon protiče i rijeka Kolorado, ali i Zelena rijeka, koje su idealne za kajak, ali i druge aktivnosti na vodi.

4. Oman vs. Dubai: Bez svake sumnje Dubai je jedan od najglamuroznijih gradova Bliskog istoka. Projektovan je da podsjeća na Las Vegas, ali i cijene su identične, ako ne i više nego u Las Vegasu.

Jedno od predivnih mjesta koje nudi skoro sve što i Dubai je Oman, gdje su cijene izuzetno povoljne, a koji je proglašen za drugo najbolje mjesto za posjetu na svijetu. Oman ima spektakularne plaže, predivne planine, idilične pustinje. Jedna od atrakcija svakako je i krstarenje pored Musundam fjorda, koje ne bi trebalo propustiti.

5. Kostarika vs. Meksiko: Uvijek idealna i atraktivna destinacija za one koji žele dobru zabavu na plažama ili koji vole da uživaju u podvodnim avanturama je Meksiko. Međutim, Meksiko je prilično skup posljednjih godina. S druge strane, Kostarika je idealna alternativa jer vam nudi sve što i Meksiko. Skrivene pješčane plaže, dobra hrana, odlične lokacije za ronjenje samo su neke od pogodnosti za one koji se odluče za Kostariku.

6. Gambija vs. Kanarska ostrva: Možda najpopularnija destinacija za turiste iz zapadne Evrope su Kanarska ostrva. Idealno vrijeme, prelijepe plaže, te vulkanski parkovi samo su neke od atrakcija Kanarskih ostrva.

Međutim, Gambija, koja se nalazi u zapadnoj Africi, nudi vam odmor koji slobodno može da parira ljepotama Kanarskih ostrva. Neke od najljepših gambijskih plaža su Kololi, Kotu, Fajara u Bakau, a sve su nadomak afričke divljine, tako da možete kombinovati kupanje i sunčanje sa istraživanjem afričkih džungli.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/putovanja/dobar-provod-za-manje-novca/||claudebot