Nove opcije na Facebooku koje vjerojatno niste primijetili

Objavljeno: 17. 12. 2014 u 16:09h

Najveća društvena mreža Facebook uvela je nekoliko novosti za svoje korisnike, koje možda nisu vidljive na prvi pogled.

facebook

Facebook je uveo novu opciju koja mobilnim korisnicima automatski poboljšava fotografije snimljene pomoću pametnog telefona. To je zasad omogućeno vlasnicima iPhonea, a bolje fotografije uskoro stižu i na zaslone Android uređaja. Korisnici ipak zadržavaju kontrolu, pa uz pomoć “klizača” mogu prilagoditi svjetlinu, osjenčanost i oštrinu fotografije ili vratiti sve u originalno stanje.

Osim ljubitelja fotografije, nove mogućnosti dobili su i oni koji ne mogu bez emotikona i sličica u tekstualnim porukama. Naime, Facebook je unaprijedio pretraživanje zabavnih “naljepnica” kojih sada već ima popriličan broj.

Nova tražilica se trenutno uvodi korisnicima i desktop i mobilne verzije Facebooka, što znači kako vjerovatno još nije dostupna svima.

The Next Web istovremeno piše kako Facebook testira i novu opciju u Grupama koja će korisnicima omogućiti prodaju stvari, odnosno objavu svojevrsnih malih oglasa sa slikom, opisom, cijenom i lokacijom. Opcija se već pojavila na pojedinim grupama, ali još nije sasvim jasno hoće li je Facebook proširiti na sve grupe i korisnike.

Izvor: poslovni.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/nauka-i-tehnologija/nove-opcije-na-facebooku-koje-vjerojatno-niste-primijetili/||claudebot