Do 2020. skoro svi će imati mobilni telefon

Objavljeno: 21. 11. 2014 u 14:21h

“Danas svako ima mobilni” uskoro će biti potpuno istinita tvrdnja…

te

Rezultati nove Ericsson Mobility studije pokazuju da će 90 odsto svjetske populacije, starije od šest godina, posjedovati mobilni telefon do 2020. godine.

Takođe, očekuje se da će do te godine broj pretplatničkih ugovora korisnika pametnih telefona dostići 6,1 milijardu. U trećem kvartalu 2014. godine i dalje je prisutan rast prodaje pametnih telefona, pošto su u trećem tromjesečju 2014. od ukupne prodaje mobilnih telefona, čak 65-70 odsto činili pametni telefoni.

Iako je porast pretplatničkih ugovora korisnika pametnih telefona u stalnom porastu (do kraja godine očekuje se novih 800 miliona ugovora u cijelom svijetu) i dalje postoji mjesta za rast u tom sektoru. Od ukupnog broja mobilnih pretplatničkih ugovora, samo 37 odsto čine korisnici pametnih telefona.

Zaključno sa trećim kvartalom tekuće godine, broj mobilnih pretplatničkih ugovora iznosi oko 6.9 milijardi, a najveći porast zabilježen je u Indiji i Kini. Očekuje se da će se do 2020. broj povećati na 9.5 milijardi, a među njima će biti i 3.5 milijardi LTE pretplatničkih ugovora. Predviđanja pokazuju da će do 2020. godine u Evropi biti oko 600 miliona LTE pretplatničkih ugovora.

Kada je riječ o mobilnom saobraćaju, video je i dalje najdominantniji. U 4G mrežama on čini između 45 i 55 odsto ukupnog saobraćaja. Ericssonova predviđanja su da će se video saobraćaj povećati za 10 puta do 2020. godine i da će činiti 55 odsto ukupnog saobraćaja u svim mobilnim mrežama.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/nauka-i-tehnologija/do-2020-skoro-svi-ce-imati-mobilni-telefon/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])